Biz kirlettik Japonlar temizledi

Biz kirlettik Japonlar temizledi
Japonlar farkındalık yaratmak için Kapadokya'ya çöp toplamaya geldi.

Kurban Bayramı tatili sonrasında sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda çevre kirliliğine herkes tepki göstermişti. Koylar, ormanlar ve piknik alanlarındaki çöp yığınlarına tatilcilerin bölgeleri terk etmesinin ardından yerel halk isyan etmişti. 

İzmir'in simgelerinden tarihi saat kulesinin bulunduğu Konak Meydanı'nı gezen Japon turistlerin, yerlerdeki çöpleri toplaması sosyal medyada büyük ses getirdi.
Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre; Japonlar şimdi de Kapadokya'da turistlerin bıraktığı çöpleri topladı. Otuz dokuz kişilik Takushoku Üniversitesi öğrencileri geldikleri Kapadokya'da Profesör Nomura Susumu ile birlikte neredeyse bir kamyon çöp topladı.



Prof. Susumu ve öğrencilerinin rehberi Borahan Bilen, "Japonya'da Kapadokya çok seviliyor. Ama Japonlar bölgenin çok kirlendiğini duyup üzülmüşler. İnsanlara örnek olmak ve farkındalık yaratmak için Kapadokya temizliğini programa almışlar. Yaklaşık 40 dev çuval çöp toplandı. Çocuk bezleri, araba tamponu, kovalar, şişeler…Bir vatandaş olarak utanç duydum" dedi. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ) 

Öne Çıkanlar