Blinken'dan Kiev ziyareti sonrası ilk açıklama: Ukrayna başardı

Blinken'dan Kiev ziyareti sonrası ilk açıklama: Ukrayna başardı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev’e ziyareti sonrası yapıtğı açıklamada 'Rusya’nın savaş amaçlarına gelindiğinde, başarısız olduklarını, Ukrayna’nın başardığını görüyoruz' dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 61 gündür sürerken ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile birlikte 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinin ardından ilk kez Ukrayna’ya giden ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Polonya-Ukrayna sınırında Ukrayna Genel Başkanı Zelenskiy ile görüşmesinin detaylarını paylaştı.

'UKRAYNA BAŞARDI'

Polonya'da basın toplantısı düzenleyen Blinken, yaptıkları ziyaretle ABD’nin Ukrayna hükûmeti ve halkına yönelik desteğini direkt olarak gösterme şansı bulduklarını söyledi. Blinken "Başkan Zelenskiy, Başkan Joe Biden’ın liderliği, Amerikan halkının inanılmaz desteğine yönelik minnettarlığını dile getirdi. Bunun karşılığında biz de onun liderliğine ve Rusya saldırılarını geri püskürtme, dik durma konusunda Ukraynalıların cesaretine ilişkin derin hayranlığımızı dile getirdik." dedi.

'UKRAYNALILAR DİRENİYOR'

Blinken, görüşmede savaşın ikinci ayında, bundan sonrasına dair görüşlerini de paylaştıklarını anlattı. Blinken, Rusya’nın saldırılarını sürdürdüğü, ölümlerin artmaya devam ettiğini belirterek "Ukraynalılar direniyor. Güçlü duruyorlar. Bunu, dünyanın dört bir yanından koordine ettiğimiz destekle gerçekleştiriyorlar. Ortaya koyduğumuz strateji, Ukrayna’ya dev destek, Rusya’ya yönelik dev baskı, 30’dan fazla ülkenin iş birliği gerçek sonuçlarını gösteriyor. Rusya’nın savaş amaçlarına gelindiğinde, başarısız olduklarını, Ukrayna’nın başardığını görüyoruz" dedi.

Zelenskiy, Blinken ve Austin ile Ukrayna'ya yapılacak yardımlar ile Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların güçlendirilmesi konularını ele aldıklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar