Bloomberg'e konuşan AKP'li: Partide çoğunluk Sedat Peker videolarıyla ilgili soruşturma istiyor

Bloomberg'e konuşan AKP'li: Partide çoğunluk Sedat Peker videolarıyla ilgili soruşturma istiyor
İsim vermeyen AKP'li yetkili, 'partide birçok ismin Sedat Peker'in iddialarından ve MHP ile koalisyondan rahatsız olduğunu' söyledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ilgili Amerikan haber kuruluşu Bloomberg'e isim vermeden konuşan üst düzey bir AKP'li yetkili "Parti içinde birçokları, Peker'in iddiaları hakkında MHP'yle bağlara zarar verse bile soruşturma istiyor" dedi.

AKP içinde birçok ismin "Sedat Peker'in iddialarından ve MHP ile koalisyondan rahatsız olduğu", "MHP'yle bağlara zarar verse bile" suçlamalar konusunda soruşturma açılmasını istediği iddia edildi. Amerikan haber kuruluşu Bloomberg'e isim vermeden konuşan üst düzey bir AKP'li yetkili, parti içindeki çoğunluğun soruşturmadan yana olduğunu söyledi.

'MUHALEFETİN TALEBİNE SESSİZCE KATILDILAR'

Peker'in videolarındaki iddiaların anlatıldığı haberde "AKP'den isimlerin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinden diğer kişiler hakkındaki suçlamaların derinlemesine incelemesi konusunda muhalefetten gelen taleplere sessizce katıldıkları öne sürüldü.

'BİRÇOK KİŞİ MEVCUT KOALİSYONDAN RAHATSIZ'

İsmi açıklanmayan ama "parti içi siyaset hakkında doğrudan bilgisi olduğu" belirtilen üst düzey bir yetkili ise "AKP'nin yönetici kadrolarında önde gelen isimlerin birçoğunun mevcut koalisyondan rahatsız olduğunu" söyledi. Yetkili, "Soylu'nun ana savunucusu olan MHP'yle bağlara zarar verse bile, çoğunluğun derinlemesine bir soruşturma istediğini" öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar