İnşaatçıları kurtaran Varlık Fonu, dışardan borç alacak

İnşaatçıları kurtaran Varlık Fonu, dışardan borç alacak
Bloomberg'in haberine göre, Ağaoğlu, İntaş ve YDA’ya 1 milyar 670 milyon lira ödeyen Varlık Fonu uluslararası piyasalardan borç almaya hazırlanıyor.

ARTI GERÇEK - Bütün dünyada fazla kaynağın gelecek kuşaklara aktarılması için kurulan Varlık Fonu, Türkiye'de borçlanma aracı olarak kullanılacak. Türkiye Varlık Fonu kredi notunu almak için sona yaklaştı. Ardından 2020'nin ilk aylardında eurobond ihracı için uluslararası piyasalara çıkacak.

Bloomberg'den Kerim Karakaya ve Ercan Ersoy'un haberine göre, Türkiye Varlık Fonu kredi notunu almak için sona yaklaştı. Ardından 2020'nin ilk aylardında eurobond ihracı için uluslararası piyasalara çıkacak.

Bloomberg haber ajansının haberine göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) yurt dışı piyasalardan borçlanmayı planlıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin borçları dışında, Türkiye Cumhuriyeti devletine ait kamu şirketlerinden oluşan Varlık Fonu da tahvil piyasalarından borçlanacak.

Bloomberg News’un haberine göre, Türkiye Varlık Fonu gelecek yıl uluslararası tahvil piyasalarından borçlanmayı planlıyor. İhracın 2020’nin ilk yarısında yapılması öngörülüyor.

Konuya yakın kaynaklara göre ihraç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye Varlık Fonu’na ilişkin değerlendirmelerinin alınmasından sonra gerçekleştirilecek. Türkiye Varlık Fonu, ihraç öncesi tamamlanması gereken finansal raporları için uluslararası bir danışmanlık şirketinden yardım alacak.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, "İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde ilk etapta inşaatın tamamlanması için müteahhit şirketlerle görüşmeleri hızlandırdık ve her biriyle kamu yararını gözeterek rayiç bedellerin altında oldukça makul meblağlar üzerinden anlaşmalar yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

Sönmez, "TVF olarak 1,3 milyon metrekarelik kullanılabilir alanı olan projenin yaklaşık 465 bin metrekarelik kısmını proje, hafriyat, arsa bedelleri ve bugüne kadar tamamlanan inşaat maliyetleri dahil olmak üzere 1,67 milyar TL karşılığında devralacağız" demişti.

Varlık Fonu'nun Ağaoğlu, İntaş ve YDA’ya 1 milyar 670 milyon lira ödenecek olması tepkilere swebep olmuş, Varlık Fonu eliyle krizdeki inşaat şirketlerinin kurtarıldığı kaydedilmişti. 

Mali sıkıntıdaki inşaatçıları kurtaran Varlık Fonu, şimdi uluslararası piyasalardan borç arayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar