BM: Taliban, IŞİD'in Afganistan'da büyümesini durduramıyor

BM: Taliban, IŞİD'in Afganistan'da büyümesini durduramıyor
Deborah Lyons ‘Daha önce birkaç yer ve başkentte bulunan IŞİD-H (Horasan) şimdi neredeyse tüm vilayetlerde ve giderek daha da aktif hale geliyor’ dedi.

Foto: Reuters / Afganistan'da bir kontrol noktasında nöbet tutan Taliban militanları


Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Deborah Lyons, Taliban'ın IŞİD'in Afganistan kolu IŞİD-H'nin büyümesini durduramadığı uyarısında bulundu.

Lyons, BM Güvenlik Konseyi'ne brifinginde, "Daha önce birkaç yer ve başkentte bulunan IŞİD-H (Horasan) şimdi neredeyse tüm vilayetlerde ve giderek daha da aktif hale geliyor" dedi.

Taliban'ın IŞİD-H ile bağlantılı olduğunu düşündüğü şüphelileri hukuk dışı gözaltına aldığı ya da öldürdüğüne dikkat çeken Lyons, "Taliban, IŞİD-H'nin Afganistan'da büyümesini durduramıyor" ifadesini kullandı.

IŞİD’İN AFGANİSTAN’DAKİ SALDIRILARI ARTTI

Sputnik'in aktardığı habere göre Lyons, IŞİD-H'nin Afganistan'daki saldırılarını da artırdığını belirterek, geçen yıl 60 civarı saldırı düzenleyen örgütün bu yıl 334 saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Afganistan'da insani durumun da giderek kötüleştiğine dikkati çeken Lyons, uluslararası topluma insani yardımları artırması çağrısı yaptı.

Lyons, Afganistan'da ekonominin çökmesi durumunda ise uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığının artıracağı ve bu durumun terörü tetikleyeceği uyarısında da bulundu.

Öne Çıkanlar