Boeing özür diledi

Boeing özür diledi
5 ayda, ürettiği iki uçağı düşen Boeing firması kazalara 'MCAS' adlı sistemdeki hatanın neden olduğunu açıkladı.

ABD'li uçak üreticisi Boeing, "737 Max" tipi uçaklarda kazaya "MCAS" adlı sistemdeki hatanın neden olduğunu belirterek, can kayıplarından dolayı özür diledi.

Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, Twitter hesabından, Etiyopya ve Endonezya havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi uçakların düşmesine ilişkin açıklama yaptı. 

"737 MAX kazalardaki can kayıplarından dolayı özür dileriz." ifadesini kullanan Muilenburg, hayatını kaybeden yolcuların ve kabin görevlilerinin ailelerine taziyelerini iletti. 

Kazaların bütün detaylarının ilgili hükümetlerin raporlarında ortaya konacağını vurgulayan Muilenburg, "Ancak Etiyopya Havayolları'na ait uçak kazasının ilk inceleme raporlarına göre, her iki kazada da MCAS olarak bilinen sistemin hatalı hücum açısı bilgisi alması sonucu aktivite olduğu aşikardır." dedi. 

BİRÇOK ÜLKE UÇUŞLARI YASAKLAMIŞTI

Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, 10 Mart'ta Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezya'da ise Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de Cakarta'dan havalandıktan kısa bir süre sonra denize düşmüştü. kazada 189 kişi yaşamını yitirmişti.

Etiyopya'daki kazanın ardından aralarında Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da olduğu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar