Boğaziçi akademisyenleri 54'üncü günde de Rektörlük binasına sırtını döndü

Boğaziçi akademisyenleri 54'üncü günde de Rektörlük binasına sırtını döndü
Akademisyenler bugünkü eylemlerinde atanmış Hukuk Fakültesi Dekanı'nı da istifaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı eylemlerine devam eden akademisyenler bugün de sırtlarını Rektörlük binasına döndü.

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin başlattığı eylem 54'üncü gününde devam ediyor. Bir kez daha Güney Kampüsü’nde bir araya gelen Boğaziçili akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarına dönerek, kayyım rektörü istifaya çağırdı.

İSTİFAYA ÇAĞRI

Akademisyenler bu hafta yaptıkları açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne kendi iradesi dışında atanan meslektaşlarının istifa talebinin bir aya yakın süredir işleme konulmamasına, demokratik yollarla seçtikleri enstitü müdürünün ise atamasının yapılmamasına tepki gösterdi. Ayrıca seçilen Mühendislik Fakültesi dekanın atamasının da yapılmadığını belirten akademisyenler, "Atanmış rektör, üniversitemizin teamüllerine aykırı olarak atanmış Hukuk Fakültesi dekanı, üniversite yönetim toplantısına katmakta bir beis görmemiştir" dedi. 
 
Demokratik hakları için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan akademisyenler, "Atanmış rektör, rektör yardımcıları ve atanmış hukuk fakültesi dekanını istifaya davet ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diye seslendi.
 

Öne Çıkanlar