Boğaziçi Dayanışması, dekana Kozağaçlı'nın sözleriyle yanıt verdi

Boğaziçi Dayanışması, dekana Kozağaçlı'nın sözleriyle yanıt verdi
Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni kurulan Hukuk Fakültesi'ne dekan olarak atanan Prof. Kuran, fakülteyi alanında bir numara yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Boğaziçi Dayanışması, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Kuran'a, Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın sözleriyle yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla geçtiğimiz haftalarda Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk ve İletişim fakülteleri kuruldu. AKP'li Melih Bulu'nun rektör atanmasıyla birlikte başlayan eylemlerin ardından gelen bu karar dikkat çekti.

'HUKUK FAKÜLTESİ ALANINDA BİR NUMARA OLMAYI HEDEFLİYORUZ'

Fakülteye dekan olarak atanan Prof. Dr. Selami Kuran, Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportajda, "Türkiye’nin en zeki, algısı açık, sorgulayan öğrencileri donanımlı hukukçu olmalı. Fakültede asgari 60, azami 100 öğrencinin eğitim alacağı bir yapı oluşturacağız. Türk Hukuku’nu Türkçe, diğer alanlarda İngilizce öğretim yapacağız. Yüzde 100 İngilizce hukuk eğitimi sömürge ülkelerinde olur. Türkiye’de hukuk fakültesi alanında bir numara olmayı hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın kararıyla açılan fakülteye dekan olarak atanan Prof. Kuran, 'liyakate önem vereceklerini' savunarak, "Zamanla bu kriterleri de yükseltmeyi hedefliyoruz. Beni bilen bilir. Hiç kimsenin yaşam tarzı, siyasi görüşü, inancıyla ilgilenmem. Tek kriterim herkesin işini yapması, liyakat ve adalettir" diye konuştu.

'HUKUK DİYE HELVADAN PUT YAPMIŞSINIZ' YANITI

Prof. Kuran'ın bu sözlerini alıntılayan Boğaziçi Dayanışması, 10 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırılan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın sözleriyle yanıt verdi.

Boğaziçi Dayanışması, Kozağaçlı'nın tutuklanmadan önce sosyal medya hesabında yazdığı, "Hukuk diye helvadan put yapmışsınız acıkınca yiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar