Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 2'si tutuklu 23 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 2'si tutuklu 23 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Boğaziçi Üniversitesi'ne destek eyleminde tutuklanan Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta'nın da aralarında olduğu 23 kişi, 2 Nisan günü hakim karşısına çıkacak.

Nazlı Eda PİYADE


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 2'si tutuklu 23 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 20 kişi hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar, üç kişi hakkında ise 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler 3 ayı aşkın süredir devam ediyor. 2 Şubat günü İstanbul Kadıköy'de Boğaziçi öğrencileriyle dayanışma için düzenlenen eyleme katılan 93 kişi gözaltına alındı. Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta çıkarıldıkları mahkeme tarafından 5 Şubat'ta tutuklandı. 11 kişiye ev hapsi verilirken, 2 kişiye de yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.   

SAVCILIK CEZA İSTEDİ

Gözaltına alınanlardan 2'si tutuklu, 11'i ev hapsinde olan 23 kişi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kadıköy Kaymakamlığı'nın 7 günlük eylem yasağının hatırlatıldığı iddianamede, eylemin kanunsuz olduğu savunuldu. Gözaltına alınanların 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri ve polise mukavemette bulundukları öne sürüldü.

İddianamede; 20 kişi hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 32/1 maddesi ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 265 maddesi uyarınca 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası, 3 kişi hakkında ise 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun  32/1 ve 33.maddesi ile TCK 265 maddesi uyarınca 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.       

Tutuklu Akyüz ve Delipalta'nın aralarında olduğu 23 kişi, 2 Nisan Cuma günü hakim karşısına çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar