DEVA Partisi'nden Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Dr. Aygören açıklaması

DEVA Partisi'nden Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Dr. Aygören açıklaması
Rektör danışmanlığı görevine DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Dr. Aygören atanırken DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gözaltılara tepki gösterdi.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Danışmanlığı görevine DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Dr. Oğuzhan Aygören atandı. Partiden yapılan ilk açıklamada, Dr. Aygören bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" denildi.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olmasına karşı protestolar devam ederken, Bulu'nun yardımcılığını ve danışmanlığını üstlenecek isimler belli oldu. Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun Rektör Yardımcısı, Uluslararası Ticaret Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören'in de Rektör Danışmanı olarak görevlendirildiği bildirildi.

Bulu tarafından bugün üniversite birimlerine gönderilen "Rektör Yardımcısı ve Danışmanı" konulu yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"2547 Sayılı Kanunun 13. Maddesi uyarınca Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu atanmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören ise Rektör Danışmanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir. Bilgi ve gereğini saygılarımla rica ederim."

DEVA PARTİSİ KURUCUSU

Rektör danışmanı olan Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören Deva Partisi kurucular kurulu üyesi olmasıyla tanınıyor. Aygören’in özgeçmişi de DEVA Partisi'nin internet sitesinde yer alıyor.

DEVA PARTİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin Clubhouse uygulaması üzerinden yaptığı ilk açıklamada, "Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.

Şahin, Dr. Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir" şeklinde konuştu.

Dr. Aygören'in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, "Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN'DAN BOĞAZİÇİ PAYLAŞIMI: ÖĞRENCİLERİ DERHAL SALIN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Boğaziçi gözaltılarına tepki gösterdi.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde: 

"Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar