Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tamamı serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tamamı serbest bırakıldı
Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyım rektörü protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyımı protesto ettikleri için evlerinden gözaltına alınan öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Gözaltına alınan öğrencilerden 10'u yurtdışı yasağıyla, 8 kişi ise adli kontrol ve haftanın bir günü karakola imza verme zorunluluğu ile serbest bırakıldı. 

Bu kararla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Terörist' dediği toplam 45 öğrenci serbest bırakıldı.

TANRIKULU: 45 ÖĞRENCİ İŞKENCE GÖRDÜ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kararın ardından Anka Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, "Toplam 45 öğrenci kötü muamele işkence gördü, aileler eziyet gördü, terörist dendi ama biraz önce hepsi serbest kaldı. Şunu ifade eettik; öğrenciler barışçıl protesto hakkını kullanmışlardı. Onlara yapılan müdahele anayasa ve hukuk dışıydı" ifadelerini kullandı.  

'İŞKENCEYE YARGININ TUTUMU AYNI'

Avukatlardan ve gözaltına alınan öğrencilerden duyduklarını aktaran Tanrıkulu, "Türkiye'de işkence ve kötü muameleye karşı yargının tutumu devam ediyor. Savcı karşısına ayağından yaralı olan bir öğrenci oturmak için istediğinde savcı hayır ayakta ifadeni alacağım demiş. Bu bile tek başına yargının savcıların işkenceye ve kötü muameleye nasıl tutum aldığının bir göstergesi. Savcıların işkence konusunda zapta geçirmeme, tutanak tutmama gibi tavırları 90'lı yıllardaki savcıların tutumundan çok farklı değil" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar