Boğaziçi öğrencilerinden gözaltına alınan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önüne çağrı

Boğaziçi öğrencilerinden gözaltına alınan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önüne çağrı
Boğaziçi Üniversitesi'nde dün 24 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerden birinin burnu kırıldı, avukatlarına uzun süre bilgi verilmedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gökkuşağı bayrağı açtığı gerekçesiyle gözaltına alınan arkadaşları için nöbet başlattı.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına dönük tepkiler sönümlenmiş değil. Son olarak dün, kampüste LGBTİ+ bayrağı açan bir öğrenciye soruşturma açılmasına tepki gösteren öğrencilere polis müdahale etti.

BİR ÖĞRENCİNİN BURNU KIRILDI

Gökkuşağı bayrağı taşıyan 4 öğrenciyi gözaltına alan polis, arkadaşlarının serbest bırakılması için Kuzey Kampüs önünde bir araya gelen öğrencilere de müdahale etti. Toplam 24 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden birinin burnunun kırıldığı ve uzun süre avukatlarına bilgi verilmediği öğrenildi. 

BOĞAZİÇİLİLER NÖBET BAŞLATTI

Boğaziçi öğrencileri, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle üniversite içerisinde nöbet başlattıklarını duyurdu. Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan açıklamada, "LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve destek eylemlerinde gözaltına alınan arkadaşlarımıza işkence yapıldığını öğrendik. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar kampüsteki nöbetimizi sürdürüyoruz. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!" denildi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE ÇAĞRI

Daha sonra yeni bir açıklama daha yapan Boğaziçi öğrencileri, gözlatına alınan arkadaşları için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne çağrı yaptı.

Gözaltına alınan öğrencilerin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar