'Bölgede olmayan birçok partiye aldığımız oyları aktararak seçimin sonucunu değiştirdiler'

'Bölgede olmayan birçok partiye aldığımız oyları aktararak seçimin sonucunu değiştirdiler'
YSK'nın geçersiz oyların yeniden sayımı başvurusunu reddettiği Muş'ta HDP'nin adayı Sırrı Sakık, kararı değerlendirdi.

HDP Muş Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık, "Eğer bir seçim yenilenecekse kayıtsız şartsız ilk yenilenmesi gereken Muş seçimleridir" dedi. 

Artı TV'de yayınlanan "Odak" programına telefonla bağlanan Sakık, seçim sonuçlarının değiştirildiğini belirterek bunun adının demokrasi olamayacağıbı kaydetti. 

Sakık'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Hiç bölgede olmayan, ilde olmayan birçok partiye bizim aldığımız oyları, oraya aktararak seçimin sonuçlarını değiştirdiler. Ama biz, yaptığımız bütün itirazlar merkez il.e seçim kurulu, il seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu ışık hızıyla reddetti. Şunu biliyor ki çünkü İstanbul'da olup bitenler, Muş'ta da eğer bir seçim yenilenecekse, kayıtsız şartsız ilk yenilenmesi gereken, Muş seçimleridir. Ve ben daha önce de açıkladım. Yani bu şaibeden sonra eğer mazbata bize verilir, yeniden bir sayım yapılır ve mazbata bize verilirse de bunu reddedeceğimi, kamuoyu ile paylaştık. Ama alelacele Yüksek Seçim Kurulu bunu da reddetti. Hiç bakmadan! Şimdi, bunun adına demokrasi, bunun adına seçim diyemezsiniz."

31 Mart yerel seçimlerinde Muş kent merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı 15 bin 919, Hdp ise 15 bin 381 oy aldı. Kurulan 103 sandıkta kullanılan 2 bin 500 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oyların büyük bir bölümünün kendilerine ait olduğunu belirten HDP, oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu’na itiraz etmişti. İtirazın reddedilmesi üzerine HDP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu. İtirazı değerlendiren YSK, ret kararı verdi. (HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar