Bolu Valisi: Devlet maske vermek zorunda değil

Bolu Valisi: Devlet maske vermek zorunda değil
Vali Ahmet Ümit, kentte maskesiz dolaştığı için ceza kesilen bir kadına verilen para cezasının, mahkeme tarafından iptal edilmesinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bolu’da, maskesiz şekilde köpeğiyle gezerken kendisine cezai işlem uygulamak isteyen bekçilerle tartışan ve 392 TL ceza uygulanan Elif Nihan İ’ye verilen idari para cezası mahkeme tarafından iptal edildi.

Mahkeme kararınının gerekçesinde, "Hem sosyal devlet olma ilkesi hem de getirilen zorunluluğun mali külfet getirmesi gereği, devletin kişi başına her gün 3 tane maske sağlama zorunluluğu olduğu" ifadeleri yer aldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise, mahkeme kararının hukuka aykırı olduğunu öne sürererek, valiye karar alma yetkisi verildiğini kaydetti.

‘KARAR TAMAMEN YANLIŞTIR' 

Mahkeme kararına itiraz için hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Ümit, "Konuyla ilgili olarak biz gerekli hazırlıkları yaptık. İtiraz ediyoruz. Bozulacağına inanıyoruz. Netice itibariyle mahkemelere saygımız sonsuz. Türkiye Cumhuriyeti yasama, yürütme ve yargı erklerinden oluşan devletin 3 temel erkiyle yürütülen bir devlet. Dolayısıyla yargının kararları hepimizi bağlar. Onlar da herkes gibi yanlış karar verebilir. Ben inanıyorum ki o karar tamamen yanlıştır. Neticede düzelecektir" diye konuştu.

‘İLAÇ VERİLMEK ZORUNDA MI?’

Mahkeme kararında yer alan "Devletin günde 3 maske dağıtma zorunluluğu olduğu" ifadelerine de değinen Ümit, devletin böyle bir zorunluluğu olmadığını savunarak, şöyle devam etti: "Maske dağıtım konusunda ise doktor size bu ilaç lazım dediği zaman o ilaç size verilmek zorunda mı? Var mı böyle bir şey. Türkiye Cumhuriyeti belli bir yüzde alıyor ama yine de veriyor. Ama koskoca Amerika yapmıyor bunu. Böyle bir şey yok. Bir salgın hastalık tehlikesi varsa herkes maske taksın deniliyorsa maskeyi de vermek zorunda mı devlet? Böyle bir kural var mı? Yok. Bu da söz konusu karara bir gerekçe asla teşkil edemez." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar