Bomboş olan Osmangazi Köprüsü'nden seslendi: Bugün de 6 milyon lira ödedik

Bomboş olan Osmangazi Köprüsü'nden seslendi: Bugün de 6 milyon lira ödedik
CHP'li Milletvekili Ali Mahir Başarır, yasaklar nedeniyle boş olan Osmangazi Köprüsü üzerinden iktidara seslendi.

Coronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş olan Osmangazi Köprüsü üzerinden video paylaşan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Yollar bomboş ama biz her gün için beşli çeteye, 40 bin araç garantisi vermişiz. 2021 yılı zamlarına göre; otomobiller için geçiş ücreti 147.5 TL oldu. Bir günde bu rakam 6 milyon TL yapar" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır kısıtlamalar dolayısıyla sokağa çıkma yasağının bulunduğu bugün, Osmangazi Köprüsü'ne giderek iktidara ve "Beşli Çete" dediği kamu ihalalerinin neredeyes tamamını alan büyük inşaat şirketlerine seslendi.

'YOL BOŞ AMA GEÇİŞ GARANTİSİ VAR'

İktidara seslenen CHP’li Başarır, "Bugün sokağa çıkma yasağı var. Yollar bomboş ama biz her gün için beşli çeteye, 40 bin araç garantisi vermişiz. 2021 yılı zamlarına göre; otomobiller için geçiş ücreti 147.5 TL oldu. Bir günde bu rakam 6 milyon TL yapar" diyerek geçiş garanti ücretlerini eleştirdi.

'BEŞLİ ÇETEYE YASAK YOK'

Meydana gelen kamu zararına dikkat çeken Ali Mahir Başarır şöyle konuştu:

"İşçiye pandemi, köylüye pandemi, memura pandemi ama bu beyefendilere yasak ve pandemi yok. Her gün 6 milyon TL'yi ödüyoruz. Verilen geçiş garantileri, vatandaşımızın cebinden çıkarken ve salgın döneminde vatandaşımıza aylık yardım bile yapılmazken, bu ‘Beşli Çeteye’ ise devlet eliyle geçiş garantileri üzerinden yardım yapılmaktadır.’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar