Boris Johnson'ın istifasını isteyen Muhafazakar Partili vekil sayısı artıyor

Boris Johnson'ın istifasını isteyen Muhafazakar Partili vekil sayısı artıyor
İngiltere Başbakanı Boris Johnson üzerindeki istifa baskısı artıyor.

İngiltere'de Başbakanlık ofisinde gerçekleşen yeni gelişmeler İngiltere Başbakanı Boris Johnson üzerindeki istifa baskısının arttığını gösteriyor. Son olarak kendi partisinden bir milletvekili daha Johnson'a istifa çağrısında bulundu. 

Muhafazakar Parti'de liderlik yarışının başlaması için 54 milletvekilinin organizasyon komitesine mektup yazması gerekiyor.

BBC'nin aktarımına göre Andrew Bridgen, bu mektubu yazdığını kamuoyuna duyuran 5. Muhafazakar Parti vekili oldu.

Kuzey Batı Leicestershire vekili olan Bridgen, Johnson'ın ülkeyi yönetmek için gerekli olan ahlaki otoriteyi kaybettiğini öne sürdü.

'HALK ÜZERİNDE OTORİTESİ KALMADI'

Bridgen, "Eğer yeni bir acil durum yaşanır, halka fedakarlık çağrısı yapmak gerekirse, onun halk üzerinde bir otoritesi kalmadı" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde düzenlenen içkili sosyal etkinliğe katıldığı için özür dilemişti.

Johnson, yaklaşık 100 kişinin davet edildiği ve katılacakların içkilerini kendilerinin getirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendiği etkinlikte sadece 25 dakika geçirdiğini, "çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek için katıldığını" belirtmişti.

'ULUSAL ÇIKARLAR İÇİN İSTİFA ETMELİ'

İsminin gizli kalmasını steyerek konuşan bir başka eski bakan ise Johnson için "O bitti…" ifadesini kullandı.

Bir başka güçlü Muhafazakar Partili de, başbakanlık koltuğu için kimsenin öne çıkmamasının "Boris'e zaman kazandırdığını" söyleyerek, "Ama o bunu ikinci bir şansla karıştırmamalı" ifadelerini kullandı.

Muhafazakar Partili vekiller, söz konusu partilerin kendi seçmenlerinin de büyük tepkisini çektiğini belirtiyor. Bir milletvekili, sadece kendi seçmenlerinden 200 tepki mesajı aldığını açıkladı.

Aynı vekil, "Çok sayıda meslektaşımız, bir sonraki seçime Boris'in lider olarak katılamayacağına inanıyor. Birçoğumuz bunun son anlamına geldiği düşüncesinde" dedi.

İşçi Partisi Lideri Keir Starmer da istifa çağrısını bir kez daha dile getirdi ve bunun bir "ulusal çıkar" olduğunu söyledi.

 

 

Öne Çıkanlar