Bornova Belediyesi de 'askıda reçete' kampanyası başlattı

Bornova Belediyesi de 'askıda reçete' kampanyası başlattı
Coronavirus salgınıyla iş ve gelir kaybının yaşandığına dikkat çekilen kampanya ile destekçiler, ilaca erişemeyen yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Belediye yönetimlerinden bazıları yurttaşların ihtiyaçlarının kolekrif olarak giderilmesi için çeşitli yöntemler bulmaya devam ediyor. Askıda ekmek, mama, faturanın ardından Bornova Belediyesi'de 'askıda reçete' kampanyası başlattı.

İzmir Eczacılar Odası işbirliği ile başlayan kampanyaya ile ilçe sınırında bulunan herkesin ilaca erişimi ve tüm eczane borçlarının kapatılması hedefleniyor.

Uygulamaya destek vermek isteyenler belediyenin web sitesinde kampanya ile aynı adlı bölümden askıdaki reçetelere ulaşabilecek.

SALGINLA BİRLİKTE İŞ VE GELİR KAYBI OLUŞTU

Kampanyanın ilk aşığını ise Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptı. "Özellikle bazı ağır hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarda devletin karşıladığı bedel dışında kalan miktar bile ihtiyaç sahibi vatandaş için karşılanamayacak kadar büyük bir yük olabiliyor" diyen İduğ sözlerine, "Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok Bornovalı da işinden ya da gelirinden oldu ya da ekonomik kayba uğradı. Bu nedenle bu çalışmanın her zamankinden daha önemlidir. Biliyor ve inanıyorum ki Bornova birlikte mücadele edecek, birlikte başaracak ve hep birlikte iyileşecektir. Başta iş adamları olmak üzere tüm hayırseverleri kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum" şeklinde devam etti..

'HER ECZANEMİZDE VERESİYE DEFTERİ BULUNUYOR'

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise, "Sağlıkla ilgili zorlu bir dönemden geçerken, özellikle ilaca erişimin önemi daha da artıyor. Zaten her eczanemizde veresiye defteri bulunuyordu, bu süreçte maalesef bu defterlerdeki isimlerin sayısı çok arttı. Kişilerin sağlığına ve iyileşme hakkına konulacak bu katkı çok önemli olduğunu düşünüyor, Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a kampanya için çok teşekkür ediyorum. Sosyal Belediyecilik alanında çok özel ve önce bu davranışın yaygınlaşmasını umut ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar