Cezaevinden çıkan A.K. boşanma aşamasındaki eşini bıçakladı, iyi hal indirimi aldı

Cezaevinden çıkan A.K. boşanma aşamasındaki eşini bıçakladı, iyi hal indirimi aldı
Kayseri'de, boşanma aşamasındaki eşi Sinem Karadeniz'i bıçaklayan Ali Karadeniz, 'suçun teşebbüs aşamasında kalması' dikkate alınıp, 'iyi hal' indirimi uygulandı.

Ali Karadeniz, geçen yıl  boşanma aşamasındaki eşi Sinem Karadeniz'i sokak ortasında karnından bıçakladı. Yaralanan Sinem Karadeniz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedaviye alınırken, kaçan Ali Karadeniz polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen sanık tutuklandı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ali Karadeniz, bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Sinem Karadeniz'in katılmadığı duruşmada tutuklu sanık önceki ifadelerini tekrar ederek, "Denetimli olarak cezaevinden çıkmıştım. Sinem konuşmak istedi. Boşanma aşamasında olduğumuz için kabul etmedim. 'Çocuğumuzla ilgili konuşmak istiyorum' deyince kabul ettim. Boş bir araziye gittik. Oraya Sinem'in arkadaşı O.E. de geldi. Sonra oradan ayrıldım. Sinem’i kimin yaraladığını bilmiyorum. Sinem ve arkadaşı O.E. ben cezaevine girince evden kaçtılar. Emniyette verdiğim ifadeyi kabul etmiyorum. Kendimde değildim" dedi.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ İLE 15 YIL HAPİS CEZASI

Karar'da yer alan habere göre Sinem Karadeniz'in daha önceki ifadelerinde O.E. ile ilişkilerinin olmadığını, kendisini eşinin bıçakladığını söylediği hatırlatılan duruşmada, Ali Karadeniz, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra da ceza, suçun teşebbüs aşamasında kalması dikkate alınıp, 'iyi hal' indirimi uygulanarak 15 yıla düşürüldü.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verdi. 

Öne Çıkanlar