Bozdağ'dan TÜGVA ve cezaevi aracına yapılan bombalı saldırılara ilişkin açıklama

Bozdağ'dan TÜGVA ve cezaevi aracına yapılan bombalı saldırılara ilişkin açıklama
Bozdağ, İstanbul'da TÜGVA binasına yönelik saldırı ile Bursa'da cezaevi aracına yapılan saldırının eş zamanlı olduğunu belirterek 'Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ, hem Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan cezaevi aracına yönelik bombalı saldırı hem de İstanbul'daki TÜGVA binasının yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ, ''1 infaz memuru hayatını kaybetti Yaralılarımızın durumu iyi. İnfaz koruma memurları çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Faille ilgili güvenlik güçleri yakın takipte, İz sürmeye devam ediyor. İlk verilere göre önemli sonuçlara ulaştıklarını görüyoruz. Çalışma hızlı şekilde devam ediyor. Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen saldırı ile Bursa’da yaşanan saldırıların eş zamanlı ve kullanılanlar aynı. Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek.'' dedi.
Bozdağ ayrıca, Cemal Kaşıkçı cinayeti dava sürecine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

Bozdağ, Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devri ile ilgili ''Bu nakil Türk mahkemelerinin son sözü söyleme hakkını ortadan kaldırmıyor. Dosya açık sadece yargılama durmuş olacak'' dedi.

Öne Çıkanlar