Britanya'da koronavirüsten hayatını kaybeden Hayri Ergönül, Maraş Katliamı'nda ailesini kaybetmişti

Britanya'da koronavirüsten hayatını kaybeden Hayri Ergönül, Maraş Katliamı'nda ailesini kaybetmişti
Cumartesi Anneleri, 'Bugün hayatını kaybeden Hayri Ergönül'ün annesi, babası ve abisinin mezarlarına ulaşmak için verdiği mücadelenin tanığıyız.' açıklamasını yaptı.

ARTI GERÇEK- 55 yaşındaki Hayri Ergönül Britanya'da korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Henüz 9 yaşındayken Maraş Katliamı’nda annesi, babası ve ağabeyini kaybeden Hayri Ergönül yakınlarının cenazelerine ulaşamamıştı.

Ailesinin cenazelerini bulmak için kayıp yakınlarıyla birlikte yıllardır mücadele veren Hayri Ergönül hakkında açıklama yapan Cumartesi Anneleri, Ergönül'ün cenazeleri bulmak için verdiği mücadeleye tanık olduklarını duyurdu.

CENAZESİ İZİN VERİLİRSE KÖYÜNE GETİRİLECEK

Yapılan açıklamada, "Henüz 9 yaşındayken  Maraş Katliamı’nda annesi Güley, babası İmam ve abisi Hüseyin’i kaybeden Hayri Ergönül sevdiklerinin mezarlarına ulaşamadan aramızdan ayrıldı.

Bugün yaşadığı İngiltere'de Corona Virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Hayri Ergönül'ün annesi, babası ve abisinin mezarlarına ulaşmak için verdiği mücadelenin tanığıyız.

Hayri Ergönül'ün cenazesi gerekli izinlerin verilmesi halinde vasiyeti üzerine köyüne getirilecek. Ergönül Ailesi’nin acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz." denildi. 

Maraşlı olan Ergönül’ün arkadaşı Ahmet Güven de "Güzel insan sevgili Hayri Ergönül’ü kaybettik. Hayri, insanlar arasında dostluğun ve dayanışmanın gelişmesi için çalışan ve toplum için emek veren değerli bir insandı" diye konuştu.  

Öne Çıkanlar