BTS, 'Bakan da kamuoyu da yanıltıldı' dedi: Gösterilen tren Çin'e giden değil

BTS, 'Bakan da kamuoyu da yanıltıldı' dedi: Gösterilen tren Çin'e giden değil
BTS tarafından yapılan açıklamada, 'Yola çıkan trenin yükü ve gideceği yerle cuma günü şov amaçlı tören için yola çıkan trenin yükü ve gideceği yer farklıdır' denildi.

"Çin'e giden ilk ihracat trenimiz" denilerek İstanbul Kazlıçeşme İstasyonu'ndan 4 Aralık’ta törenle uğurlanan trenin, Çin yerine 160 kilometre mesafe katederek Çerkezköy'e, aslında ilk hareket ettiği noktaya döndüğü anlaşıldı. Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), kamuoyuna gösterilen trenin de gerçekten Çin'e gittiği söylenen tren değil bir başkası olduğunu belirterek, "Bakan da kamuoyu da yanıltıldı" dedi.

Türkiye'den Çin'e ihracat yapmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı Kazlıçeşme'de 4 Aralık’ta gerçekleştirilen törenle yola çıkan tren, önce Halkalı'ya, ardından da ilk hareket ettiği nokta olan Çerkezköy'e geri döndüğü ortaya çıktı. Konu hakkında TCDD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Trenimiz Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğramıştır" denildi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası bugün Haydarpaşa Garı önünde Çin Treni'yle ilgili açıklama yapmak istedi. Polisin sendikacıların Gar'a yaklaşmasına izin vermemesi üzerine açıklama Kadıköy Meydanı'nda yapıldı. 

BTS açıklamasına göre, Çerkezköy'den hareket edip Kazlıçeşme İstasyonu'na gelen tren, burada düzenlenen törenle "Çin'e ihracat yapan ilk tren" olarak tanıtıldı. Tren, Maltepe'de tüm flama ve pankartları söküldükten sonra önce Halkalı İstasyonu'na uğradı, ardından 160 kilometre katederek ilk hareket noktası olan Çerkezköy'e geri döndü.

'AÇIKLAMA TRAJİKOMİK'

İlave yük için trenin Halkalı İstasyonu'na girdiği açıklamasını yapan TCDD'nin Ulaştırma Bakanı ve kamuoyunu yanıltmaya devam ettiğini ifade eden BTS Genel Başkanı Murat Oral, şunları söyledi:

"Törenle yola çıkmış ve toplamda 160 kilometre kat etmiş bir tren için birdenbire Çin Halk Cumhuriyeti'nden 'acil' talep geldiği şeklinde yanıltıcı bilgi vermek de ne yazık ki trajikomiktir. Tüm bunlar hem insanların aklıyla alay etmektir, hem de açıkça ve bile bile demiryollarının zarara uğramasına neden olmaktadır. Bu beyanımız aynı zamanda bir suç duyurusudur.

'KAMUOYUNA TANITILAN TREN ÇİN TRENİ DEĞİLDİ'

Cuma günü yola çıkartılıp gönderilen trenin vagon yükleme tarihleriyle pazar günü tekrar Çin'e doğru yola çıkan trenin tarihleri farklıdır. Çünkü, konu basına yansıyınca, apar topar bu yüklemeler tamamlanmıştır. Bu farklılığı, TCDD Taşımacılık AŞ cuma ve pazar gününe ait 2 ayrı tren resimlerini paylaşarak farkında olmadan itiraf etmiştir. Çünkü tren dizisinde yer alan tüm konteynırlar değişmiştir ve bunu paylaştıkları fotoğraflardan da anlamak mümkündür. Yani pazar günü yola çıkan trenin yükü ve gideceği yerle cuma günü şov amaçlı tören için yola çıkan trenin yükü ve gideceği yer farklıdır.

'SAHTE TRENİN TÖRENİ İÇİN HALK MAĞDUR EDİLDİ'

Apar topar hazırlanan sahte Çin Treni Töreni için 9 Marmaray treninin seferi iptal edilmiş, 10 Marmaray treninin sefer bölgesi kısıtlanmış, 9 Marmaray treni de toplamda 92 dakika rötar yapmış, bunun sonucunda halk mağdur edilmişti. Sendika üyeleri "Taşımacılık AŞ. ve TCDD Genel Müdürlüğü bürokratları gerçekten bu ülkenin menfaatlerini düşünselerdi, Ulaştırma Bakanı'nı da aldatarak, şov amaçlı bir törene tren uydurmazlardı."

Öne Çıkanlar