Sokak röportajında 'telefonunu çıkar' yerini elbiseye bırakınca yanıt geldi: Donla mı gezeyim

Sokak röportajında 'telefonunu çıkar' yerini elbiseye bırakınca yanıt geldi: Donla mı gezeyim
Sokak röportajında '800 lira doğalgaz faturası gelmiş. Yeri geliyor karnımı doyuramıyorum' diyen üniversite öğrencisi, kıyafetlerini gösteren kadına, 'Donla mı gezeyim?' dedi.

Sokak röportajlarında ekonomideki kötü gidişattan bahseden gençlere "Telefonunu çıkar" diyen orta yaşlı kişiler sık sık gündem oluyor. Telefonu bir ihtiyaç değil "lüks" olarak gören bu kişiler tepkiyle karşılanıyordu. Ancak yaşanan bir olay, "telefonunu çıkar" seviyesini bile mumla arattı.

Yol TV'nin gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) okuduğunu ifade eden bir üniversite öğrencisi "800 lira doğalgaz faturası gelmiş, nasıl ödeyeceğim? Yeri geliyor karnımı doyuramıyorum. Okulu bırakıp yurt dışına çıkacağım" dedi.

Röportajın ilerleyen dakikalarında başka bir genç de üniversiteli gence "Ben de okudum, durumu anlıyorum, siz bolluk içindesiniz" deyince genç de "Ben yemek yiyemiyorum" karşılığını verdi.

Orada bulunan yaşlı bir kadın gencin kıyafetlerini gösterince genç de, "Donla mı gezeyim, mızrak da alayım, yaprak bağlayayım?" şeklinde isyan etti. 

Yaşlı kadın, 3 bin lira maaş alan ve kirada oturan bir emekliye ise "Zamanında az yeyip sen de bizim gibi ev alsaydın" karşılığını verdi.

Kendisine 750 lira doğalgaz faturası geldiğini söyleyen kadın "Evet az değil ama normal" dedi. Kadın geçinemeyen yurttaşları ise yalancılıkla suçladı.

Sokak röportajının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Öne Çıkanlar