Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler
Haftanın dikkat çeken filmi ünlü yönetmen Haneke'nin 'Mutlu Son'u. Orhan Eskiköy'ün 'Taş'ı ve Onur Ünlü'nün 'Cingöz Recai'si haftanın dikkat çeken diğer filmleri.

HABER MERKEZİ-  Bu hafta sinemalarda yerli film ağırlığı var. "Cingöz Recai" ve "Taş" bu haftanın izlenebilecek filmleri arasında yer alıyor. Korku türünü sevenler için ise "Ölüm Günün Kutlu Olsun" izlenmesi gereken bir film. Ayrıca Haneke sevenler için bu hafta ünlü yönetmenin son yapıtı "Mutlu Son" vizyona giriyor.

"ÖLÜM GÜNÜN KUTLU OLSUN"

Aynı günü tekrarlayan Bill Murray'in düştüğü hallerin komedisi olan "Bugün Aslında Dündü" filminin korku versiyonu diyebiliriz. Yönetmen Christopher B. Landon'in yönetmenliğini yaptığı filmin baş kahramanı çok hızlı bir gecenin sabahında, tanımadığı bir yerde uyanıyor. Akşamına kendisi için hazırlanan doğum günü partisine gidiyor ve maskeli biri tarafından öldürülüyor. Sabahındaysa aynı odada uyanıyor. Her akşam ölüp, her sabah dirilmek ve kendi katilini bulmaya çalışmak yorucu ama eğlenceli iş! Filmde üniversiteli kızlarla, korku filmleriyle, ürkek erkeklerle ilgili ince espriler de var. Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine filmin başrollerinde yer alıyorlar.

 



"CİNGÖZ RECAİ"

Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı filmde  Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli var. Adana'dan 4 ödülle dönen "Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok" festival filminin ardından bu kez gişe listesine girebilecek bir filme, gişesi bol oyuncularla Cingöz Recai filmine imza atıyor. Peyami Safa'nın kült karakteri Cingöz Recai, Ayhan Işık'tan yıllar sonra Kenan İmirzalıoğlu tarafından canlandırılıyor. İyi kalpli bir hırsız ve ekibine karşı, bir komiser bir de kötü adam var hikayede. Haluk Bilginer ve Musa Uzunlar gibi çok sevilen oyuncuların varlığı filme başka bir tat katıyor. Ünlü ile birllikte çalışan Fatih Artman da kadroda. Meryem Uzerli gibi bir güzeli de ekleyince gözler aradığı her manzarayı görmüş oluyor.

 



"TAŞ"

Filmin yönetmeni Orhan Eskiköy. Senaryosunu yazar Murat Gülsoy'la birlikte kalema alan Eskiköy, inanç, insan, doğa ve daha birçok şey üzerine düşünme fırsatı veriyor. Siyah beyaz çekilen filmin önce rengine sonra karakterlerine inanıyorsunuz. Onların inandığı taştan duvara inanıp inanmamak da sizin elinizde. Gerçeklik algısının zaman zaman kaybolduğu, devletin, inanç sisteminin, insanın kendisine ve çevresine kurduğu tuzakların gizliden gizliye anlatıldığı film. Muhammet Uzuner , Ahmet Varlı, Jale Arıkan ve Beste Kökdemir'in iyi oyunculuk performanslarıyla haftanın izlenmesi gereken filmi!

 



"MUTLU SON"

Haneke, burjuvazinin esiri aileleri eleştirmeye devam ediyor. Bu kez karakter fazla ve konu bir yanıyla evrensel. Mülteci meselesine uzak kalmak istemeyen Michael Haneke, zengin hayatlarını anlattığı Laurent ailesi sayesinde izleyicide rahatsızlık hissini yaratmayı yine başarıyor. Bu anlatım biçimine alıştığımız yönetmen zaten her filminde birilerini davetsiz misafir, birilerini mülteci, birilerini de ev sahibi yapıyor. Hayatın tüm olağan akışını, olağana ters bir olay vasıtasıyla olağanlaştırıyor. Isabelle Huppert ve Mathieu Kassovitz filmin izlenesi oyuncuları...

 

 

"BİR NEFES YETER"

Bu bir aşk filmi, Leyla ile Mecnun'dan bu yana değişmeyen bir aşıklar sınavı! Ayrılık aşıkların kaderi mi?
Yaman, içten içe mutsuz ve kayıp bir adamdır. Ancak günün birinde her şey değişiverir. Yaman beklemediği bir anda, sıcakkanlı, iyimser, güzeller güzeli Nefes'le tanışır. Güzel kızla yolları göl kıyısında yer alan küçük bir kasabada kesişir. Kimi zaman karanlık gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan Yaman ve Nefes'in hayatı bir araya geldiklerinde bambaşka bir hal alır...  Yasemin Türkmenli yönetmen koltuğunda.  Filmin oyuncuları Seçkin Özdemir, Tuvana Türkay, Hakkı Ergök.

 


"BÜYÜLÜ KANATLAR"

Ateşböceği Dindin, komik isim di mi? Ormanda sevgiyle ışık saçan minik yaratığın animasyonu bebelerinize izletebilirsiniz. Ormanın güzelliği, araştırma için gelen robotun varlığıyla biraz sarsılsa da, hikayenin içindeki kötülük kavramı bir kurda bağlanıyor. Robotun iyi, kurdun kötü olduğu macerada neyse ki sevgi hep başrolde. Çin yapımı animasyonu Wei-Feng Deng yönetiyor.
 


"KAYSERİ ASLANI: ÇİN İŞİ"

"Kayseri Aslanı: Çin İşi"nde Kayseri'nin  genç girişimcilerinden birinin hayatını izliyoruz. Kumar borcunu ödemek için Çin’den ucuza malzeme getirip, Kayseri’de pahalıya satmak isteyen idealist bir gencin hikayesi bu. Yer yer komik, bazen sinir bozucu filmde İnan Ulaş Torun, Algı Eke, Asuman Dabak, Ali Çatalbaş ve Serdal Genç rol alıyor. Yönetmen koltuğunda Ali Demirel oturuyor.

 



 

Öne Çıkanlar