Bu kez de Almanya'da tahtadan yapılmış penis heykeli kayboldu

Bu kez de Almanya'da tahtadan yapılmış penis heykeli kayboldu
Dünyanın farklı yerlerinde kim tarafından yapıldığı bilinmeyen farklı yapılar ortaya çıkarken, bu kez de Almanya’da yıllar önce aniden ortaya çıkan ve erkek cinsel organı heykeli kayboldu.

Alman polisi, birkaç yıl önce hiçbir açıklama yapılmadan bir dağın yamacında bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından dikilen tahtadan penis heykelinin kaybolmasını araştırmaya başladı.

Allgaeuer Zeitung gazetesinin haberine göre, Almanya'nın güneydoğusunda Bavyera eyaletindeki Grünten dağında bulunan 2 metre uzunluğundaki heykel hafta sonu kesildi ve geriye sadece bir yığın testere talaşı kaldı.

Heykel, son yıllarda yürüyüşçülerin uğrak yerlerinden biri haline gelmiş, hatta Google Haritaları’nda da 'Kültürel anıt' olarak işaretlenmişti.

'BİR DOĞUM GÜNÜ HEDİYESEYDİ'

Söylentilere göre, söz konusu heykel, genç bir adama şaka olarak komik bir doğum günü hediyesi olarak yapıldı, ancak 200 ağırlığındaki 'hediye' genç adamın ailesinin hoşuna gitmedi ve dağlara çekilip oraya bırakıldı.

Alman haber ajansı dpa, heykelin sahibinin bilinmemesinden dolayı bir suçun işlenip işlenmediği netlik kazanmazsa da Bavyera polisinin heykelin kaybolmasını araştırmaya başladığını aktardı.

SON GÜNLERDE YAŞANAN İKİNCİ OLAY

Son günler böylesi gizemli anıt ve yapıların aniden ortaya çıkıp kaybolması dikkat çekiyor. ABD’nin Utah eyaletindeki yaklaşık olarak 2 afta önce bulunan ve geldiği gibi aniden kaybolan metal monolit, nereden geldiği ya da kim tarafından yapıldığı daha tam olarak netleşmemişken kaybolmuştu.

Monolitin bulunduğu bölgenin Şerifi Ofisi'nin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, ‘monolitin ortaya çıkmasını ve ardından kaybolması ya da çalınmasını araştıracak uygun kaynaklara sahip olmadıkları’ belirtilmişti.

Geçen Perşembe günü de Romanya’nın 'Kutsal Dağı' karşısında Utah’dakine benzer üçgen bir monolit bulunmuştu. Yetkililer, monolitin nereden geldiğin bilmediklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar