'Bu tür müdahaleler sadece motivasyonumuzu arttırır'

'Bu tür müdahaleler sadece motivasyonumuzu arttırır'
HDP ve HDK'ye dönük operasyonları değerlendiren ve kendisi de gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Prof. Onur Hamzaoğlu, 'Bu müdahaleler motivasyonumuzu arttırır' dedi

HABER MERKEZİ - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) büyük kongresine 3 gün kala çok sayıda HDP ve HDK yöneticisi ve üyesinin evine baskın yapıldı. Operasyon kapsamında İstanbul’da 31 kişi, İzmir'de ise 42 kişi gözaltına alındı. Onlarca kişi hakkında da gözaltı kararı var.

İstanbul’daki gözaltı operasyonlarına ilişkin Mezopotamya Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan ve gece evine baskın yapılarak kendisi de gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, hem HDP hem de HDK'ye dönük göz altıların 11 Şubat'ta yapılacak kongre öncesine denk gelmesinin tesadüfi olmadığını belirtti.

"Bununla içerik olarak yapmaları mümkün değil ama katılımcı sayısı itibariyle cılız bir kongreye dönüştürme hedefi taşıdıklarını özellikle söylemek mümkün. HDK olarak yıllar önce içimizden çıkmış bir partinin bu sürecine destek vermek gibi bir sorumluluğumuz var" diyen Hamzaoğlu, "Bizim yöneticilerimizin de içinde bulunduğu gözaltı süreci de benzer bir ilişki ile değerlendirilebilir. Hep beraber ayakta kalmaya, günlük olarak işlerimizi aksatmadan işlerimizi yerine getirmeye büro faaliyetleri de dahil hiçbir şekilde ertelemeye mahal vermeden devam ediyoruz. Bu tür müdahaleler motivasyonumuzu arttırır sadece. Aldığımız motivasyonla da kongreye gideceğiz" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER: HDP VE HDK BİLEŞENLERİNE OPERASYON

'HALK İLE PARTİ ARASINA MESAFE KONULMAK İSTENİYOR'

İzmir Menemen’deki evine baskın yapılan ve hakkında gözaltı kararı bulunan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de operasyondan hemen önce Mezopotamya Ajansı'na konuştu. Koçyiğit, "Tek sesli bir toplum yaratılmak isteniyor. Partiyi kapatmadan çalışanlarını, milletvekillerini yöneticilerini cezaevine koyarak, her gün adli kontrollere tabi tutarak işlemez ve çalışamaz hale getirmek gibi yaklaşımları var. Yine Meclis'ten HDP grubunu düşürmeye dönük de bir yaklaşım olduğunu görebiliyoruz. HDP'yi bir şekilde Meclis'ten de tasfiye etmek istiyorlar. Bununla da halkın bir şekilde HDP'den, HDK’den korkarak toplum ve halk arasında bir bent örülmeye ve mesafe konulmaya çalışılıyor" dedi. 

 

Öne Çıkanlar