14 Şubat'ta 'İzmir aşkı': Buca Metrosu'nun temeli atıldı

14 Şubat'ta 'İzmir aşkı': Buca Metrosu'nun temeli atıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi ekonomik gücüyle Buca Metrosu'nun temeli atıldı. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Buca Metrosu'nun temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, 'Ankara'ya seslenmek istiyorum. İzmir bu ülkede değil mi? 7 senedir yatırım projesinde olmasına rağmen neden şimdiye kadar bir tek adım atmadınız?' diye sordu.

Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda, "İzmir'e olan aşkımızı göstermek amacıyla 14 Şubat'ta Buca Metrosu'nun temellerini hep birlikte atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı temel atma töreni Buca Şirinyer’de gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Karamsarlığa asla kapılmayın. İnançla, kararlılıkla adımlarımızı atacağız ve hedefe ulaşacağız. Hedef iktidar. Halkın iktidarı. Milletin iktidarı. Bir avuç tefecinin değil. Bir avuç azınlığın değil, ‘beşli çete’lerin değil. Halkın iktidarını kuracağız. Halkla birlikte yöneteceğiz" dedi. 

Sadece ulaşım projesi değil aynı zamanda bir istihdam kaynağı olan yatırımın temel atma töreni için İzmirliler, Buca’ya akın ederek tören alanını hıncahınç doldurdu.

4 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Buca Metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi ekonomik gücüyle inşa edilecek. Buca Metrosu’nun 4 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. Hat, 11 istasyondan oluşacak. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan ikinci aşama hattı ile Üçyol İstasyonu’nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu’nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar