'Bugün Türkiye'yi Vatan Partisi yönetiyor'

'Bugün Türkiye'yi Vatan Partisi yönetiyor'
Televizyonda bunu söyleyen Doğu Perinçek'e 'Doğu bey kendinizi kandırıyor olabilir misiniz?' diye soruldu.

HABER MERKEZİ - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP'nin yaptığı araştırmaya göre, AKP tabanında yüzde 26 oranında Vatan Partisi'ne oy verme eğilimi olduğunu ileri sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Habertürk TV’de yayınlanan Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi lideri, "Siz artık Erdoğancı mısınız? Doğu Perinçek, savunduğu tezler itibariyle artık AK Parti ve Erdoğan’ın tarafına mı yaklaştı?" sorusuna, "Amerika ve Alman basını, "Erdoğanlar Perinçek'çi oldu" diye yazıyor. Son zamanlarda Amerika ve Alman basınında, Türkiye’nin Vatan Partisi’nin çizgisine geldiği, Avrasya çözümünü Vatan Partisi’nin on yıllardan beri savunduğu şeklinde yorumlar yapılıyor. Biz partimizin programını savunuyoruz ve Türkiye’yi yönetenlerin o programa geleceğini biliyorduk. Güvenlik ve dış siyasetle bu değişim başladı. O nedenle Vatan Partisi kendi programı çizgisinde devam ediyor" yanıtını verdi.

"MUHALEFET OLMAK İÇİN POLİTİKA YAPMIYORUZ"

Doğu Perinçek, "Artık muhalefet değil misiniz?" sorusunu ise, "Türkiye için bir çözüm sunuyoruz. Biz iktidar olacağız. Muhalefet olmak için politika yapmıyoruz, iktidar olmak için yapıyoruz. Şu anda Türkiye’nin girdiği çizgi Vatan Partisi’nin müjdesini vermeye başladı. Türkiye o çizgiye girdi ve Kemalist devrim rotasıyla bu tamamlanacak. Göreceksiniz, Türkiye önümüzdeki yıllarda Atatürk devrimi çizgisine yeniden oturacak" diye cevapladı.

"VATAN PARTİSİ BUGÜN TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN PARTİDİR"

Perinçek’in, "Peki, o zaman neden oy alamıyorsunuz?" sorusuna yanıtı, "Onu da alacağız. Vatan Partisi’nin gücünü oyuyla ölçmeyelim. Vatan Partisi, bugün Türkiye’yi yöneten, yönlendiren partidir. Vatan Partisi oy da alacak, iktidar da olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Vatan Partisi doğrudan doğruya iktidar mevkilerinde söz sahibi olacak" şeklinde oldu.

Programda Perinçek'in yanıtlamakta zorlandığı sorular da soruldu.

O soru ve cevaplar:

Türkiyeni'nin en az oy alan partisini Rusya, Suriye, İran, resmi heyetle görüşmeyi kabul edecek kadar neden dikkate alıyor?

Çünkü şunu görüyor. Türkiye'nin geleceğinde Vatan Partisi'nin tayin edici rollerde olacağını onlar görüyorlar.

Putin Türkiye ile arayı düzeltmek istiyorsa, bunu yapmak için neden Türkiye'de en en az oy alan partinin liderini aracı kılsın?

Çünkü güçlü olduğunu görüyor. Vatan Partisi'nin etkili olduğunu görüyor. Putin bir kaç kez "Türkiye'de Kemalistlerin yönetimde görmek istiyoruz" dedi.

Peki nerede o güç? O gücün kaynağı ne? Halkta karşılığı yoksa Vatan Partisi'nin gücü nereden çıkıyor?

Mesela AKP araştırma yapmış. AKP tabanında yüzde 26 oranında Vatan Partisi'ne oy verme eğilimini görüyoruz.

Peki sandıklara neden yansımıyor? Son seçimde de baraja dayandık dediniz. 0.3 oy aldınız.

Tabiki baraja dayandık diyicez. Çünkü baraja dayandı dersek oylarımız büyüyecek.

Aslında şunu merak ediyorum. Doğu bey kendinizi kandırıyor olabilir misiniz?

Kendimizi kandırmıyoruz. Çünkü Amerika'da, Rusya'da, Almanya'da basın 'Vatan Partisi, Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın en önemli rakibidir ve Türkiye Avrasya çizgisine o parti sayesinde geliyor' diye yazıyorsa biz kendimizi kandırmıyoruz.

Öne Çıkanlar