Bulaşıcı hastalıklara savaş açtı

Bulaşıcı hastalıklara savaş açtı
Dünyanın en zengin insanı olan Microsft'un kurucusu Bill Gates son yıllarda Microsoft ile değil yaptığı hayır işleri ile gündemde.

HABER MERKEZİ- Son yıllarda üst üste dünyanın en zengin kişisi şeçilen Microsoft’un kurucusu ünlü iş adamı Bill Gates son yıllarda Microsoft ile değil yaptığı hayır işleri ile gündemde. Bugüne kadar özellikle Afrika'ya yaptığı milyon dolarlık yardımlar ile adını duyuran Bill Gates'in bundan sonraki hedefi belli oldu.

SERVETİNİ HAYIR İŞLERİNE HARCIYOR

JP Morgan Healthcare konferansında konuşan Gates, en büyük hedefinin bulaşıcı hastalıklar ve buna yol açan sorunların önüne geçmenin çözümünü bulmak olduğunu söyledi. Genelde hayatlarını gözlerden uzak yaşamayı seven çift beraber kurdukları Bill ve Melinda Gates Vakfı’yla yaptıkları çalışmalarla objektiflere yansıyor. Ntv'de yer alan haberde, çiftin ceplerinden ödedikleri 19 milyar dolar ile kurdukları vakıf, aids, hiv, çocuk felci ve fakirlikle mücadele konularında çalışmalar yapıyor. Bill Gates son 17 yılın en büyük bağışını yaptı. Ünlü iş adamı Microsoft’taki hisselerinin yüzde 5’ini kendisi ve eşi adına kurduğu Bill&Melinda Gates vakfına bağışladı. Gates’in kuruluşundan bu yana Bill&Melinda Gates vakfına 50 milyar dolar bağışladığı hesaplanıyor.

Öne Çıkanlar