Buldan: AKP ve MHP kararıyla tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest

Buldan: AKP ve MHP kararıyla tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest
'Düşüncelerinden dolayı insanların cezaevinde kalması sürdüğü sürece toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir.'

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un infaz kanunu için " Meclis’in iradesiyle çıktı" sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kanun sadece ve sadece AKP-MHP’nin kararıdır. Çıkardıkları yasayla tacizciler, tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest bırakıldı" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gündemleri ve güncel gelişmelere dair partisinin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. 
 
Mahmur Mülteci Kampı’na yapılan saldırıyı kınayan ve yaşamını yitirenlerin ailesine baş sağlığı dileyen Buldan, Irak Federal Bölgesel Yönetimi’ne duyarlılık ve Mülteci Kampı’na yönelik ambargoyu kaldırma çağrısında bulundu. 
 
‘İKTİDARA KİMSE GÜVENMESİN’
 
Salgının küresel olduğunu ve dünyayı etkisi altına aldığını ifade eden Buldan, "Bugün Türkiye’de salgınla oldukça çetin bir mücadele veriliyor. Şunu ifade etmek isterim ki, bu iktidar ve aldığı önlemlere hiç kimse güvenmesin. Kendi koltuklarını koruyan, salgın krizini fırsata çevirmeye çalışan bir iktidar var karşımızda" dedi.
 
AKP’NİN ADALET ANLAYIŞI
 
İnfaz düzenlemesi kanununa dair Meclis Başkanı’nın "infaz düzenleme kararı Meclis’in iradesidir" sözlerine yanıt veren Buldan, şunları söyledi: "İnfaz düzenleme kanunu sadece ve sadece AKP-MHP’nin kararıdır. Virüs cezaevleri için toplu katliam demektir. Çıkardıkları yasayla tacizciler, tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar birkaç gün geçmeden cinayet işlediler. Kars belediyemize saldırdılar. AKP iktidarının adalet anlayışı işte budur. Düşüncelerinden dolayı insanların cezaevinde kalması sürdüğü sürece toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir. Bu yasa toplumsal uzlaşının, barışın ve kardeşliğe hizmet edebilirdi. Ancak tercih çetelerden yana yapıldı ve bu gerçeği tüm toplum ve kamuoyu görmelidir."
 
‘BİZİ DAYANIŞMA YAŞATIR’
 
"Bizi dayanışma yaşatır" şiarını sürdüreceklerini dile getiren Buldan, cezaevlerinde yaşanacak olan insani krizleri önlemek, can kayıplarının önüne geçmek ve salgına karşı dayanışmayı güçlendirmek amacıyla tüm demokrasi güçlerine çağrı yaptı. Buldan, "Halkı yaşatacak ve krizlerden koruyacak olan iktidarların politikası değil, demokrasi güçlerinin birlikteliği ve toplumsal dayanışmasıdır. Türkiye halklarını iktidarın insafına bırakamayız. Demokrasiden, barıştan, emekten, adaletten ve bir arada yaşamdan yana olan herkes bu süreçte birlik olmak, birlikte hareket etmek, mücadele ve dayanışma ağı kurmak zorundadır" ifadelerini kullandı.
 
KARANTİNA SÜREÇLERİNE UYMA ÇAĞRISI
 
Partilerinin başlattığı Kardeş Aile Kampanyası hakkında bilgi veren Buldan, şunları söyledi: "Umut bizdedir, umut bizlerin dayanışmasındadır. Değerli halkımız, bugünler elbette ki geçecek. Geriye kalacak olan iktidarın yapmış olduğu zulmü ve zorbalıkları teşhir edeceğimiz ve bunun üzerine gideceğimiz günler vardır. Ancak, yaşamımızı daha çok evlerimizde geçirdiğimiz, sizlerle sosyal medya ile buluştuğumuz bugünlerde; sizlerden isteğimiz, karantina süreçlerine uymanız, evlerinizde kalmanız ve bu salgını hep birlikte mücadele ederek atlatmamızdır. Ben inanıyorum ki Türkiye halkları bu salgından ve iktidarın bu zorba yönetiminden elbette dayanışarak ve paylaşarak çıkacaktır. Bir kez daha halkımıza dayanışmanın ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu belirterek Kardeş Aile Kampanyamıza destek sunmalarını talep ediyorum. Sağlıklı günler yakında gelecektir. Hep birlikte bugünlere kavuşacağımızı ifade ederek, sizleri sevgi saygıyla selamlıyorum."(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar