Buldan: Bu zifiri karanlığı aydınlatacak en büyük güç kadınların örgütlü mücadelesidir

Buldan: Bu zifiri karanlığı aydınlatacak en büyük güç kadınların örgütlü mücadelesidir
'Şunu çok iyi biliyoruz ki bugün ülkenin içine çekildiği zifiri karanlığı aydınlatacak en büyük güç; kadınların örgütlü gücü ve mücadelesidir, kadınların ferasetidir, kadınların cesaretidir'

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Fatma Kurtulan, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, Kadın Meclisi üyeleri Seher Kadiroğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve Adana İl Kadın Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Kadınlar İçin Adalet Kampanyasının ikinci etabı olan Kadın Yoksulluğuna Hayır Buluşmaları kapsamında Çukurova’da. Heyet, Çukurova’daki planlamanın ikinci gününde Adana Kadın Platformu bileşenleriyle bir araya geldi.

BAŞARAN: ÇÖZÜM BULMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ 

Ayşe Acar Başaran yaptığı konuşmasında kampanyalarına ilişkin bilgi verdi. Başaran şunları söyledi: 

"10 Şubat’ta Kadınlar İçin Adalet Kampanyası başlatmıştık. Kadınlar hayatın her alanında farklı türden bir adaletsizlikle yüz yüze kalıyor. Kadınlar iki üç kat daha fazla bu adaletsizlikle yüz yüze kalıyor. Bir de kadın yoksulluğunun yarattığı adaletsizlik var. 5 bölgede kadın yoksulluğuna ilişkin buluşmalar yaptık. Bu soruna nasıl çözüm bulacağımızı belirlemek için bu buluşmayı yaptık."

BULDAN:MÜCADELENİN BEDELİNİ ÖDEYEN REHİNE ARKADAŞLARIMIZ VAR

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise kadınlarla birlikte olmanın güç verici olduğunu söyledi. Buldan,"Kuzeyden güneye, doğudan batıyaTabii ki bugün fiziksel olarak aramızda bulunamasalar bile cezaevlerinde mücadelemize güç vermeye devam eden, yürüttükleri kadın mücadelesinin bedelini siyasi rehine olarak ödeyen yoldaşlarımız var" dedi. Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çukurova’dan, memleketinden, başta Sevgili Figen Yüksekdağ olmak üzere bütün kadın yoldaşlarımıza da en içten sevgi ve selamlarımızı iletiyorum. Ortak kadın mücadelemiz özgürlüğün kapısını mutlaka açacaktır. Bütün kadın yoldaşlarımızla alanlarda, meydanlarda büyük buluşmalar gerçekleştireceğiz, başarıya hep birlikte yürüyeceğiz. Bundan hiç kimsenin kaygısı ve kuşkusu olmasın.

'EN BÜYÜK GÜÇ KADIN MÜCADELESİDİR' 

"Kendisini bir kadın partisi olarak kabul eden ve bu tahayyülle siyaset yapan, örgütlenen Halkların Demokratik Partisi olarak ortak mücadeleye, ortak mücadelenin gücüne ve başarısına inanıyoruz. Bu nedenle atölyede, fabrikada, tarlada, evlerde ve farklı platformlarda bütün kesimlerden kadınlarla bir araya geliyoruz. Sorunlarımızda ve çözüm arayışımızda mutlaka ortaklaşmanın yol ve yöntemlerini bulmaya çalışıyoruz. Ortak bir mücadelede güçlü bir kadın birlikteliğinin çabasını veriyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki bugün ülkenin içine çekildiği zifiri karanlığı aydınlatacak en büyük güç; kadınların örgütlü gücü ve mücadelesidir, kadınların ferasetidir, kadınların cesaretidir."

Öne Çıkanlar