Buldan’dan AKP’ye: Merak etmeyin, az kaldı; Abbas yolcu

Buldan’dan AKP’ye: Merak etmeyin, az kaldı; Abbas yolcu
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde konuşan HDP  Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın ülkeyi yönetemediğini söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- İktidar bloğunun hedef gösterdiği, hakkında kapatma davası açıldığı, her gün üye ve yöneticilerinin gözaltına alınarak tutuklandığı Halkların Demokratik Partisi (HDP), başlattığı "HDP her yerde" kampanyasını sürdürüyor. HDP  Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, Hakkari’de esnaf ziyaretini gerçekleştirdikten sonra konvoy halinde Yüksekova  ilçesine geçti. İlçe girişinde araçlarından inen heyet, ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunarak HDP ilçe binasına doğru yürüdü.

ESNAF ZİYARETİ YÜRÜYÜŞE DÖNDÜ

Ziyaretin yapılacağı ana caddeye çok sayıda TOMA, zırhlı araç ve çevik kuvvet ekiplerini yerleştiren polis, yoğun önlem aldı. Polisin ablukasına rağmen halkın esnaf ziyaretinde bulunan heyete katılması ile esnaf ziyareti yürüyüşe döndü. Kalabalık kitle "HDP halktır halk burada" sloganları eşliğinde ilçe binasına yürüdü.

KİTLE HDP İLÇE BİNASI ÖNÜNDE TOPLANDI

İlçe binasının önünde bulunan sokak ve sokağın çıktığı cadde de polis tarafından kapatıldı. Araçlarım geçişine izin verilmediği sokağın giriş ve çıkışlarına TOMA, zırhlı araç ve çok sayıda kalkanlı çevik kuvvet ekibi konuşlandırıldı. Heyetin ilçe binasına geçmesi ile kitle bina önünde toplandı.

BULDAN: BU HALK KAYYIMI İLK SANDIKTA ANKARA’DAKİ SARAYA GERİ YOLLAYACAK

Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın gündeminde orman yangınları, kayyım sistemi, kayyım icraatları, HDP’ye yönelik açılan kapatma davası, sel felaketi, orman yangınları ve iktidarın politikaları vardı. Buldan konuşmasının başında kayyım politikasına ve kayyım uygulamalarına değindi. 

Gewer (Yüksekova) belediye eş başkanlığı makamında atanan bir kayyımın oturduğunu hatırlatan Buldan, kayyımın su, yol ve alt yapı sorununu çözmeden Gewer’i borç batağına sapladığını söyledi. Kayyımın Gewer’e bıraktığı borç miktarının bir milyar 87 milyon TL olduğunu belirten Buldan, "Buradan sormak istiyoruz, bir milyar 87 milyon TL’yi kayım ne yaptı? Nereye harcadı? Su sorununu mu, yol sorununu mu, altyapı sorununu mu çözdü? Bu sorunların hiç biri çözülmedi. Kayımın kendi keyfine göre nereye harcadığı belli olmayan bir borcu Gewer’e bıraktığını hepimiz biliyoruz. And olsun, kurulacak ilk sandıkta bir kez daha Gewer halkı kendi iradesine sahip çıkacak ve bu kayyımı Ankara’daki saraya geri gönderecek. Kendi ağababalarının yanına geri gönderecek" dedi.

'HDP KAPATILAMAZ'

Konuşmasının devamında HDP’ye yönelik baskılara değinen Buldan, halkın HDP’yi sahiplendiğini söyledi. Büyük bir zulümle karşı karşıya olduklarını ifade eden Buldan, "Büyük baskılarla, engellerle karşı karşıyayız. Her gün HDP’yi hedef hedef gösterenler, her gün HDP’ye hakarete edenler gelsinler Gewer’de halkın bu dik duruşunu görünler, HDP’yi nasıl sahiplendiklerini bir kez daha anlasınlar. İşte onun için diyoruz ki HDP kapatılamaz, HDP’nin kapatılmasına halklarımız izin vermez. HDP’nin kapanmasına Türkiye halkları, Kürtler asla izin vermez. HDP bir bina değil ki kapısına kilit vurulsun ve kapatılsın" diye konuştu.

'İKTİDAR ÜLKEYİ YÖNETMİYOR, AZ KALDI, ABBAS YOLCU'

Buldan konuşmasında orman yangınları, batı illerinde giderek artan ırkçı saldırılar ve yaşanan sel felaketi konusuna iktidarı eleştirdi. Ülkenin krizlerle, kaoslarla ve felaketlerle baş başa kaldığını hatırlatan Buldan, şunları söyledi: "Sel olur insanlarımız hükümetten yardım görmez. Ormanlar yanar halkımız hükümetten yardım görmez. Katliam yaşanır, ırkçılık yapılır, ırkçı katliamlar gerçekleştirilir ortada hükümet diye bir şey yok. Artık bu ülkeyi yönetemediklerini biliyoruz. Bu ülkeyi yönetmedikleri içinde halkın karşısına çıkacak yüzlerinin olamadığını da hepimiz biliyoruz. Ama merak etmeyin sevgili arkadaşlar, az kaldı Abbas yolcu. AKP yolcu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar