Buldan'dan Yalçın'a destek

Buldan'dan Yalçın'a destek
HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Altın Portakal ödül konuşması sırasında karşılaştığı tavır sebebiyle Nihal Yalçın'a destek mesajı yayınladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Tamer Karadağlı'nın ödül konuşması yapan oyuncu Nihal Yalçın'a olan tavrı nedeniyle sosyal medya hesabından destek mesajı yayımladı. 

Yalçın'a destek veren Buldan, "Kadınlar susmadı, susmayacak. Ödülünüz ve konuşmanız için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Festivalde 9 Ekim akşamında ödül töreni düzenlendi. Yalçın, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü 'Zuhal' filmindeki rolüyle kazandı.

Yalçın, kürsüye çıkmasının ardından teşekkür konuşmasını yaparken Karadağlı da elinde ödülle hemen arkasında bekliyordu. Bu sırada Karadağlı'nın sıkıldığını belli eden jest ve mimikleri dikkat çekti.

Karadağlı, Yalçın henüz konuşmasına devam ederken ödülü uzattı. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Yalçın, önce "Kim verdi ödülü?" diye sorarak arkasına baktı, ardından da "Sus mu dediniz? 'Artık sus' mu diyorsunuz?" dedi. Karadağlı da "Ödülünüzle birlikte konuşun diye, alın böyle, zafer konuşmanızı bu şekilde yapın" yanıtını verdi.

Yaşanan olay geceye damgasını vururken, sosylam medyada da birçok tepki aldı. Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabında Yalçın'ın yanında olduğunu belirten şu mesajı yayınladı:

"Güzelim ülkeyi çok konuşan kadınlar değil boş konuşan erkekler(eril bakışa sahip)bu hale getirdi. Nihal Yalçın tahammül gösterilmeyen kısacık konuşmasında(3.7dk) kadının gücünü, kararlılığını, T. Karadağlı ise erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir Kutluyorum"

Öne Çıkanlar