HDP Eş Genel Başkanları: Birlikte mücadele etmezsek AKP faşizmi herkesi etkisi altına alacak

HDP Eş Genel Başkanları: Birlikte mücadele etmezsek AKP faşizmi herkesi etkisi altına alacak
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 'İşte tam da mücadeleyi büyütmenin ve demokratik mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışmanın zamanıdır' dedi.

ARTI GERÇEK - HDP Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Millet vekili Leyla Güven'in vekilliklerinin düşürülmesi hakkında açıklamayapıyor. 

'MECLİS'TE TEK BİR KİŞİ KALSAK BİLE BU MÜCADELE DEVAM EDECEK'

Meclis'te tek bir kişi kalsa bile mücadelenin  devam edeceğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan, "Birilikte hareket etmezsek, AKP faşizmi herkesi baskı altına alacak" dedi:

"Dün yapılan darbe 20 Temmuz OHAL darbesinden hiçbir farkı yoktur. Dün yapılan darbe, 2 Mart 1994 tarihinde DEP’li milletvekillerine yapılan darbeden hiçbir farkının olmadığını özellikle ifade etmek isteriz. Darbelere karşı çıkanlar, seçimle gelip seçimle gitmeyi esas alırız diyenler dün bir kez daha halkların iradesine darbe vurmuşlardır.

Bu darbelerle bu baskılarla bu şiddet politikalarıyla AKP istediklerini elde edemeyecektir. İstediği sonuca varamayacaktır. Bizler Türkiye’de siyaset yapan demokrasi güçleri olarak kendimizi bir yere oturtan ve Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’nin barışı, Türkiye’nin özgürlükleri için mücadele eden bir partinin Eş Genel Başkanları olarak biz kazandığımız hiçbir mevziyi AKP’ye ter etmeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tek bir kişi kalsak bile bu mücadele devam edecek. Tek bir belediyemiz kalana kadar bu mücadele devam edecek.  Şimdi tam da demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi ve birlikte mücadele etmesi gereken en yoğun bir sürece giriyoruz.

Birlikte hareket etmezsek , birlikte mücadele etmezsek AKP’nin faşizmi, AKP’nin darbe anlayışı her yere sirayet edecek, herkesi etkisi altına alacak ve Türkiye’de herkes tecrit altında yaşayacaktır. İşte tam da mücadeleyi büyütmenin ve demokratik mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışmanın zamanıdır."

'MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı açıklamada AKP iktidarının HDP'yi hedef almasının en önemli nedenlerinden birinin kendisine kaybettirecek tek siyasi parti olduğunu bilmesi olduğunu söyledi:

"Hedeflerinin HDP'yi tasfiye etmek istedikleri açıktır. Neden HDP'yi bu kadar ısrarla, inatla bu kadar öfke ile kinle hedefe koyuyor bu iktidar? Çünkü, kendisine kaybettirebilecek en büyük gücün, en etkili gücün HDP oyu ve onun temsil ettiği siyasi çizgi olduğunu biliyor.

7 Haziran’da bunu yaşadı, 31 Mart’ta tekrar bu gerçeklikle yüz yüze kaldı. O nedenle elindeki bütün imkanları HDP’yi tasfiye etmek için kullanmaya devam edeceğini zaten bekliyoruz biliyoruz.

Ama 7 Haziran’dan bu yana yaşananlar ve ondan önce on yıllardır yaşanan tecrübeler herkese şunu açıkça göstermiş olmalıdır, HDP veya onun öncesi partiler bu tür yöntemlerle susturulamaz. HDP ve bu siyasi geleneğin diğer temsilcisi önceki partilerimiz diz çöktürtülemedi, susturulamadı HDP’de diz çökmeyecektir ve asla mücadeleden vazgeçmeyecektir."

Öne Çıkanlar