Buldan: O küçük ortak yüzde 7 seçim barajını da aşamayacak bir durumda

Buldan: O küçük ortak yüzde 7 seçim barajını da aşamayacak bir durumda
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu yüzde 7 seçim barajını küçük ortakları için getirdikleri biliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, "Geleceğe yürüyoruz" şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Şehri Nuh Otelde yapılan kongreye Eş Genel Başkan Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi, (TJA), Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (Mebya-DER), HDP Şırnak Milletvekilleri, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Mardin’in Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ, İdil Belediyesi Eşbaşkanları Songül Erden ve Murat Şen, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Süleyman Şavluk, Balveren Belde Belediyesi Eşbaşkanları Zahide Erk ve Musa Sidar ile Parti Meclis üyesi Resul Sadak katıldı.

BAYINDIR: NEWROZ ATEŞİ HER YERE YAYILDI

Kongrede ilk olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 2022 yılı Newroz ateşinin Kato ve bütün Botan dağlarına yayıldığını söyledi. Newroz’un Türkiye ve Kürdistan halklarına umut olduğunu vurgulayan Bayındır, "Botan halkının direnişine inanıyoruz. Bu direniş Kürt halkının özgürlüğünün yolunu açacak. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Bütün imkân koşullar bizden yana. Dört parça Kürdistan’da kendi dilimizle kendi toprağımızda özgür yaşayacağız" dedi.

'KDP TÜRKİYE İLE ADIM ATARSA KÜRT HALKI KIYAMETİ KOPARACAKTIR'

Newroz kutlamalarında kritik mesajların verildiğini vurgulayan Bayırdır, "AKP-MHP varlığını sadece Kürt halkını yok etme üzerine kurmuş. Bizler bunlara karşı mücadele edeceğiz fakat AKP-MHP ile ortaklık kuran ve onlarla hareket eden KDP var. Eğer bu saldırılarda KDP, Türkiye ile adım atarsa Kürt halkı kıyameti kopartacaktır.

Kürt güçlerini uyarıyoruz. Gelin bütün imkanlarınızı ve politikalarını Kürt halkının hizmetine koyun. Bunun dışında yol yoktur. AKP-MHP ortaklığı sizi kurtarmayacak. Özgürlük yoluna gelin. Mücadelemiz hem Kürdistan hem de Türkiye’de büyük fırsatlar yaratacak. 40 yıldır verilen büyük bedeller boşa çıkmadı. Bu mücadele zaferle sonuçlanacak. Zafer yakındır" diye konuştu. 

‘HAYAL KURMAYA DEVAM ETSİNLER’

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: 

"HDP Meclis’e girmesin diye yüzde 10’luk seçim barajını getirmişlerdi. Şimdi gördüler ki halkımız barajları yıka yıka seçimlere giriyor, meclise giriyor. Bu yüzde 7 seçim barajını küçük ortakları için getirdikleri biliyoruz ama o küçük ortak yüzde 7 seçim barajını da aşamayacak bir durumdadır. Biz barajları aşa aşa gelen bir partiyiz. Şuna inanın barışın önündeki barajları da aşacağız, sizlere söz veriyoruz.

Demokrasinin ve adaletin önündeki barajları da yıkacağımızın sözlerini sizlere bir kez daha veriyoruz. Onlar HDP’siz bir siyaset, parlamento, Türkiye hayali kurmaya devam etsinler. Bu hesabı yapanlara kendinize siyaset çöplüğünde şimdiden yer ayırın çünkü gideceğiniz yer siyaset çöplüğüdür bundan hiç şüpheniz olmasın." (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar