Buldan: Tecrit uygulayanların İmralı'dan bahsetmelerini samimi bulmuyoruz

Buldan: Tecrit uygulayanların İmralı'dan bahsetmelerini samimi bulmuyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Bir taraftan mutlak tecridi uygulamaya devam edenlerin diğer taraftan İmralı’dan söz etmelerini asla samimi bulmuyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ı kast ederek, "Edirne'deki İmralı'dakine hesap verecek" sözlerini değerlendirirken, İmralı'da uygulanan tecride dikkat çekti.

Partisinin Meclis grubu toplantısınad konuşan Buldan, Hrant Dink’in katledilmesinin 15’inci ölüm yıldönümünde andı. "Sevgili Ahparig’i saygıyla, sevgiyle ve büyük özlemle anmak istiyorum. Evet, Hrant’sız  15 yıl geçti. Ama yüzündeki umut dolu o kocaman gülüşü unutmadık. Cesaretini yüreğimize yazdık. Bize emanet ettiği barışı asla unutmadık!" diyen Buldan, sorumluların kollandığını söyledi. Buldan, "Merkezinde devlet görevlilerinin planlayıcı ve yönlendirici olarak yer aldığı bir cinayettir, Hrant Dink cinayeti" diye konuştu. 

'DİYALOG GÖRÜŞMELERİNİ DESTEKLERİZ'

"Demokratik çözüm için toplumsal barış için diyalog ve müzakereye dayalı yöntem tek çözüm yoludur" diyen Buldan, şöyle devam etti: "Bu çerçevede İmralı’da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz.  Ancak bir taraftan mutlak tecridi uygulamaya devam edenlerin diğer taraftan İmralı’dan söz etmelerini asla samimi bulmuyoruz."

‘AÇLIK TABLOSUYLA YÜZLEŞMEK İSTEMİYORLAR’

Ekonomide yaşanan soruna değinen Buldan, şöyle konuştu: "Çarşıda, pazarda, sokakta, işyerlerinde, marketlerde, ‘geçinemiyoruz’ seslerinin yükseldiği, iktidara yönelik öfke ve itirazın giderek büyüdüğü önemli ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Tabi; bu seslere iktidarın kulaklarının kapalı olduğunun da biliyoruz, halkın tepkisinden de bunu görüyoruz. Hafta sonu AKP’nin bir grup başkanvekili teşkilat toplantısında bol bol hamaset yaparken, AKP’li bir vatandaş itiraz etti, hepimiz bunu gördük, bunu izledik. ‘Geçin bunları’ dedi itiraz etti grup başkan vekilinin söylediklerine. ‘Esas mevzumuz işsizlik. Açız biz’ dedi. Tabi bu vatandaşı apar topar salondan çıkarttılar. Çünkü yarattıkları açlık tablosuyla yüzleşmek istemediklerini ve kaçmak istediklerini biliyoruz. Ürettikleri yalan siyasetinin halkta bir karşılığının olmadığını, hikâyelerinin bittiğini görmek istemiyorlar. Ama daha fazla kaçamayacaklar. Saklanamayacaklar. Gittikleri her yerde bu gerçeklerle yüzleşecekler. Her yerde halkın ‘artık düşün yakamızdan’ tavrıyla karşılaşmaya devam edecekler!

'HESAP SORMANIN TAM ZAMANI'

Buradan tüm yurttaşlarımıza sesleniyorum. AKP-MHP iktidarının hamasetine karşı çarşıda, pazarda, sokakta, meydanlarda, marketlerde, her yerde 'geçin bu yalanları' demenin tam da zamanıdır. Hesap sormanın tam da zamanıdır.

'VATANDAŞ AÇISINDAN FAİZ HİÇBİR ZAMAN DÜŞMEDİ'

Halka yaşattıkları yetmezmiş gibi her gün çıkıp ekonomiyle ilgili güllük gülistanlık tablo çizmeye devam ediyorlar. Herkesi A Haber izleyicisi sanıyorlar. AKP Genel Başkanı biliyorsunuz ‘faiz sebeptir, enflasyon neticedir’ diyerek olmayan bir bağ icat etmişti. Bunu söylediği zaman faiz yüzde 16’ydı. Aynı dönem enflasyon ise yüzde 21’di. Aradan sadece bir ay geçti. Faiz 14’e düşürüldü. Ama enflasyon yüzde 36’yı geçti. Bu iktidar her şeyde tekçidir, ama enflasyonları çift hanedir. Böyle giderse 3 haneye de ulaşacaklar. Şu gerçeği de söyleyelim; vatandaş açısından faiz hiçbir zaman düşmedi. Düştü diyenler de yalan konuşuyorlar. Bir vatandaş bugün bankaya gittiğinde ihtiyaç kredisi almak için en az yüzde 31 faiz ödemek zorundadır. Dükkânını açmak için kredi çekecek bir esnaf yüzde 25, taşıt almak isteyen bir yurttaş yüzde 29 faiz ödemek zorundadır. Hani faiz düşmüştü? Hani faiz düşmüştü? Her gün TV kanallarında bol bol yalan söyleyerek faizin düştüğünü söyleyenlere bu gerçeği hatırlatmak isterim. 

'ÖNCE AKP SONRA ENFLASYON DÜŞECEK'

Buraya yazıyorum. Gelmiş geçmiş en büyük faizci iktidar, AKP-MHP iktidarıdır. Bunların yalanları dahi yüksek faizlidir. Düşmüyor bir türlü! Maliye Bakanları çıkmış ‘Bekleyin enflasyon 2023 Haziran’ında tek haneye inecek’ diyor.  Vallahi bu bakan, olacakları şimdiden çok iyi görüyor. Aslında iyi bir bakan doğruyu söylüyor. Evet, olur da seçimler o tarihe kalırsa 2023 Haziran’ından önce sizin iktidarınız düşecek, arkasından enflasyon düşecek. Sizin gördüğünüz budur. Önce AKP, sandıkta tek haneye inecek! Ardından da enflasyon tek haneye düşecek.

'YUTAN SARAY SEBEP, YOKSULLUK SONUÇTUR'

Artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte bu ülke insanının kendi ülkesinde mülteci durumunda olduğu bir süreci yaşıyoruz. İnsanlar kiralarını ödeyemiyor, öğrenciler yurt bulamıyor, israf Saray'ın harcamaları hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılı yatırım programına göre Ankara, Muğla, Bitlis'teki sarayların bakım onarımı adı altında 470 milyon lira para harcayacaklar. Tüm saraylarının bugüne değin toplam harcaması 4,5 milyarı bulmuş olacak. Saray Türkiye'nin kaynaklarını yutan büyük bir kara deliktir. Yeterli yurt yapılmamasının nedeni bu kara deliktir. Üreticinin, esnafın iflas etmesinin nedeni bu kara deliktir. Emeklinin 2,5 bin lira sefalat maaşına mahkum edilme nedeni bu kara deliktir. Beka dedikleri budur. Kara deliğin bekasını korumaya çalıştıklarını biliyoruz. Yutan Saray sebeptir, ülkedeki yoksulluk, açlık sonuçtur! (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar