Bülent Arınç: Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor

Bülent Arınç: Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor
Sözcü gazetesi köşe yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve AKP kurucularından Bülent Arınç'ın kendisine ilettiği mesajı yazdı.

AKP’nin 20 yıla yaklaşan iktidarını özetlediği yazısında, iktidar partisinin kurucularından olan Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener’in partide durmadığını, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın da ‘atıldığını’ yazan Sözcü gazetesi köşe yazarı Deniz Zeyrek, Arınç’ın bu konuda bir itirazda bulunduğunu aktardı.

 "Atıldı" ifadesinin Arınç’ı incittiğini kaydeden Zeyrek, eski YİK üyesinin partinin geldiği noktaya ilişkin sessiz kalmasının kendisinin tercihi olduğunu söylediği bilgisini paylaştı. Zeyrek’in yazısına göre Arınç "Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor" mesajını verdi.

Zeyrek’in, orman yangınları ve sel felaketine karşı yapılan haberler ve eleştirlere yönelik sansür, ceza ve hedef gösterme politikaları uygulayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’i tenkit ettiği "En başarılı iki bürokrat" başlıklı bugünkü köşe yazısında, Arınç ile ilgili aktardığı bölüm şöyle:

BÜLENT ARTINÇ: SÖZ TÜKENDİ

"14 Ağustos 2021 günü yazdığım yazıda AK Parti'nin 20 yıllık serüvenini anlatmıştım. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener'in "kurucu eşitler" olduğunu anlatıp, AK Parti'de Erdoğan dışında kimse kalmadığını, en son Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu'ndan "atıldığını" yazmıştım. Sayın Arınç, bir mesaj gönderdi ve YİK'den kendisinin istifa ettiğini, bu nedenle "atıldı" sözcüğünün fevkalade "incitici" olduğunu ifade etti. Ben ayrılma sürecini bildiğim için o sözcüğü tercih etmiştim ama Arınç açısından düşününce "atıldı" sözcüğünün kastı aştığını fark ettim. O nedenle o sözü "ayrıldı" olarak değiştirmek istiyorum. Bu arada Arınç’ın mesajındaki şu cümleyi de aktarmak isterim: Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor."

Öne Çıkanlar