‘Bir şahsın hırsı uğruna ülkenin geleceği yok ediliyor’

‘Bir şahsın hırsı uğruna ülkenin geleceği yok ediliyor’
CHP’li Toprak, iktidarın ülkeyi tek kişinin o günkü ruhsal durumu, şahsi tercihleri ve hevesleriyle yönettiğini, deneme yanılmayla yönünü aradığını tespitinde bulundu.

4 yıldır tutuklu olan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala’nın serbest bırakılması için açıklama yapan 10 büyükelçinin AKP hükümeti tarafından sınır dışı edilmesi hamlesini değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak "Bunun faturası çok ağır olur" uyarısında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Merkez Bankası'nın (MB) Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde istikrarsızlık ve kaosun ‘baş aktörü' haline geldiğini belirterek, "Kendisini ekonomist ilan eden bir şahsın, kerameti kendinden menkul bir iktisat teorisini ispatlama inadı ve hırsı uğruna, ülkenin geleceği yok ediliyor" dedi.

‘ÜLKE BİR KİŞİNİN O GÜNKÜ RUH HALİNE GÖRE YÖNETİLİYOR’

Sözcü'ye konuşan Toprak, aklı ve bilimi dışlayan iktidarın ülkeyi tek kişinin o günkü ruhsal durumu, şahsi tercihleri ve hevesleriyle yönettiğini, deneme yanılmayla yönünü aradığını söyledi.

‘İÇE DÖNÜK POLİTİK BİR HAMLE’

Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesi talimatını değerlendiren Toprak şunları söyledi:

"Ağırlıkla içe dönük bir politik hamle olsa da ağır uluslararası yansımaları ve bedelleri olabilecek, sonuçları hesaplanmadan, devlet aklı dışlanarak ifade edilmiş bir söylemdir. Trump'ın telefonuyla Rahip Brunson'ı, Merkel'in telefonuyla Deniz Yücel'i, Macron'un telefonuyla Fransız gazeteci Loup Breau'yu yargıya talimat verip serbest bıraktıran Erdoğan değil miydi? Şiir okuduğu için aldığı hapis cezasını yıllardır siyasi mağduriyet malzemesi yapan AKP Genel Başkanı, o dönemde Yargıtay'ın onama kararına karşı ABD hükümetinin desteğini ileten İstanbul Konsolosu Carolyn Huggins'i makamında ağırlayıp medyaya poz vererek ‘ABD desteği arkamda' mesajları verirken, ABD konsolosuna ‘siz kimsiniz ya, Türk yargısının kararından siz ne?' dedi mi? Hayır."

‘BÖYLE BİR ADIMIN FATURASI AĞIR OLUR’

"AİHM kararının uygulanmasını talep eden elçileri sınır dışı etmesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündeminde de yer alan aynı konudan dolayı Türkiye'ye yaptırım hazırlıklarını hızlandırabilir. İstenmeyen kişi ilanı, savaş ilanından önceki bir adımdır. Böyle bir sınır dışı hamlesi, Erdoğan-Biden Roma buluşmasının iptalinden, AB'nin sınır dışı edilen ülkelerle dayanışma için topyekun Türkiye'deki büyükelçilerini çekmesine kadar dayanabilir ve siyasi-ekonomik-diplomatik faturası çok ağır olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar