Burak Oğraş davasının baş şüphelisi yurt dışına kaçtı

Burak Oğraş davasının baş şüphelisi yurt dışına kaçtı
Baba Murat Oğraş, 'Avukatım şahısın yurt dışına kaçtığına dair polis tutanağına ulaştı' dedi.

İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos Lares Hotel'de ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın yaşamını yitirmesine neden olduğu düşünülen baş şüphelilerden C.A.'nın yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Oğlunun ölüm olayının aydınlatılması için büyük çaba gösteren baba Murat Oğraş, "İfadesinin alınması için aranan baş şüphelilerden C.A.'nın yurt dışına kaçtığını öğrendik. Avukatım şahsın yurt dışına kaçtığına dair polis tutanağına ulaştı" dedi.

Şüphelinin kaçmasına zemin hazırlandığını belirten Oğraş şunları söyledi: "Şüphelinin kaçmasına fırsat verildiğini düşünüyorum. Ağzını açanı birkaç saat içinde yakalayanlar cinayet şüphelisi birini aylarca nasıl bulamaz. O adamı bulamamış gibi yapıp kaçmasına fırsat verdiler. En önemlisi de 2014 yılında bu 6 cinayet şüphelisini mevcutlu karşısına çağırıp hiçbir çelişkiyi sormadan bu şüpheliler ile ilgili takipsizlik kararı veren savcı, 2019 Kasım ayında kendi verdiği takipsizlik kararının kaldırılması gerektiğini açıklayarak bakanlığa görüş bildirdi. Bu yıl ise yine aynı savcı baş şüpheliyi sorgulayıp tutuklayın diye mahkemeye sevk etti. Ne yapmak istediklerini bir türlü anlayamadık, aklımızla dalga geçiyorlar."

Rixos Lares Hotel'de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş, 2011 yılında otelin tesis ettiği pansiyonda yaşamını yitirdi. Çocuğun cansız bedeni, pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulundu. Otopsi raposunda çocuğun yüksekten düşme nedeniyle öldüğü kaydedildi. (Cumhuriyet)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar