Burger King'den Trump'a: Hamberder bitti, hamburger verelim

Burger King'den Trump'a: Hamberder bitti, hamburger verelim
Trump, Beyaz Saray'daki yemekte bin adet 'hamberder' yendiğini söyledi.

Federal hükümetin kapanmasından dolayı Beyaz Saray'da konuklarına fast food ısmarlamak zorunda kalan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, bunu duyurduğu tweetinde hamburger yerine 'hamberder' yazınca, Burger King'in alay konusu oldu.

Beyaz Saray'daki aşçılarla garsonlar da mecburi ücretsiz izne çıkarken, Ulusal Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası'nın birincisi Clemson Tigers takımını kabul eden Trump oyunculara McDonalds', Wendy's, Burger King ve Domino's Pizza menüleri ikram etmek zorunda kaldı.

Trump, durumu Twitter'da şu sözlerle duyurdu:

"Ulusal şampiyon Clemson Tigers'la dün gece Beyaz Saray'da olmak muhteşemdi. Kapanmadan dolayı onlara muazzam miktarda fast food servis ettim (kendim ödedim), 1000'den fazla hamberder ve bunun gibi şeyler. Bir saat içinde hepsi bitmişti. Muhteşem adamlar ve büyük yiyiciler!"

Bu mesaj, futbol takımının 1000'den fazla ne yediği sorusunu da beraberinde getirdi. Hamburger yerine 'hamberder' yazdığı fark edilen Trump, yanlış yazdığını silip doğrusunu attı. 

Ancak sosyal medya kullanıcıları bunu öngörerek tweetin ekran görüntüsünü almıştı:

Burger King de ABD Başkanı'nı 'trolleme' fırsatını kaçırmadı:

"Dün çok büyük bir sipariş aldığımızdan elimizde hiç hamberder kalmamıştır. Bugün sadece hamburger servis ediyoruz."


​Beyaz Saray'ın sipariş verdiği diğer fast food devlerinden açıklama gelmese de ABD Başkanı'yla dalga geçenler Burger King'le sınırlı kalmadı. Hatta bazı kullanıcılar Burger King'in adını 'Berder King' olarak değiştirmesini önerdi.

 

Bazı internet kullanıcıları da Trump'ın akıllı telefonlarda bulunan otomatik düzeltme özelliğinin kurbanı olamayacağını  klavyedeki "b", "e" ve "u" harfleri arasındaki mesafeyi göstererek kanıtlamaya çalıştı ve "Bu bir tercihti" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar