Bursa'da fabrika yangın

Bursa'da fabrika yangın
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikada zaman zaman patlamalar da yaşandı. Fabrikadaki yangın yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucunda tamamen söndürüldü.

Fotoğraf: AA


Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil yardımcı kimyasalları üreten fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede büyüyen alevler bütün fabrikayı sararken fabrikada gece vardiyasında çalışan 15 kişi güvenli şekilde tahliye edildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, zaman zaman tesiste patlamalar yaşandı. Bu durum ekiplerin yangına müdahalesini güçleştirdi. Fabrikanın yakınına itfaiye ekiplerinin dışında yaklaşılmasına izin verilmiyor.

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Binanın kimya bölümündeki yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi. Alanda soğutma çalışması yapılıyor. Tesisin geri kalan bölümünde devam eden yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ekibinin de bölgeye sevk edildiğini anlatan Bursa Valisi Yakup  Canbolat, "Kimyasal bölümde yangın kontrol altına alındı, herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Diğer bölümlerde yangını söndürme çalışmaları sürüyor" dedi.

Fabrikadaki yangın yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucunda tamamen söndürüldü.

Öne Çıkanlar