Bursa'da yağmur suyu tahliyesi için alt yapı çalışmaları iki kez iptal edilmiş

Bursa'da yağmur suyu tahliyesi için alt yapı çalışmaları iki kez iptal edilmiş
Beş kişinin sel nedeniyle yaşamını yitirdiği Bursa'da yağmur suyu tahliyesi için ızgaraların yenilenmesi ihalesi geçen yıl eksik belge, bu yıl ise salgın nedeniyle ertelenmiş.

Bursa'da sel felaketi sonucu beş kişi yaşamını yitirirken, 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Afetin yarattığı tahribat toparlanmaya çalışılırken Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yağmur suyu tahliyesi için ızgaraların yükseltilmesi ve alçaltılması ile bakımı çalışmasının iki yıldır ertelendiği ortaya çıktı.

Kanal İstanbul ihalesi gibi acil ve zorunlu olmayan ihaleler salgın süreci olmasına rağmen yapılırken, yurttaşların can ve mal kaybını önleyebilecek yağmur suyu tahliyesi için yapılacak ihale iptal edilmiş.

SALGIN NEDENİYLE YAPILMAMIŞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi yağmursuyu muayene bacaları ve yağmursuyu ızgaralarının yükseltilmesi, alçaltılması için mart ayında ihale ilanı açtı. "Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer İlçelerindeki Kanalizasyon-Yağmursuyu Muayene Bacaları ve Yağmursuyu Izgaralarının Yükseltilmesi/Alçaltılması" işi için ihale 15 Nisan’da Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapılacaktı.Ancak ihale 3 Nisan tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesindeki tedbirler kapsamında 6 Nisan’da iptal edildi.

İhale ile yağmur esnasında yolda biriken suların kanalizasyona alınması ve giderlerin tıkanmasını önleyici düzenlemeler yapılacaktı. Asfalt kaplamalı yollarda belirli derinlikte kanalizasyon ve yağmursuyu bacaları suyun tahliyesi için duruma göre yükseltilecek ya da alçaltılacaktı. Ayrıca yine asfalt kaplamalı yolda, her derinlikte yağmursuyu ızgaralarının yükseltilmesi veya duruma göre alçaltılması sağlanacaktı. Büyükşehir belediyesi "03/04/2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesindeki tedbirlere istinaden" ihaleyi iptal etti.

GEÇEN YIL BELGE EKSİKLİĞİ NEDENİYLE İPTAL EDİLMİŞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ) geçtiğimiz yıl da Nilüfer ilçesinde kanalizasyon evsel bağlantıları ve yağmursuyu ızgaraları yapım onarım işi ihalesi açtı. Belediye sadece işi Nilüfer Belediyesi değil diğer ilçeleri de dahil edeceğini ihale dosyasında belirtti. "Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Sınırları İçerisinde Bulunan Nilüfer İlçesindeki Muhtelif Cadde ve Sokaklar, İdare gerek gördüğü taktirde BUSKİ hizmet sınırları içerisinde kalan diğer bölge ve ilçelerde de çalışabilir" ifadesinin yer aldığı ihale 5 Eylül 2019’da gerçekleşecekti. Ancak ihale dokümanda telafisi mümkün olmayan hatalardan dolayı iptal edildi.(ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar