Bursa'daki selde ölü sayısı yükseldi: Selde kaybolan 1 kişi aranıyor

Bursa'daki selde ölü sayısı yükseldi: Selde kaybolan 1 kişi aranıyor
Bursa'da 5 kişinin öldüğü sel öncesi, Jeololoji Mühendisi Prof. Dr. Bektaş sel, heyelan ve taşkın yaşanacağını belirtmiş, yerel yönetim ve vatandaşların uyarılması gerektiğini söylemişti.

Bursa’nın Kestel ilçesindeki sel sonucu suya kapılan 5 kişi hayatını kaybetti. Kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Ekipler, ilçeye bağlı Kayacık Mahallesi'nde selde kaybolan yurttaşları bulmak için gece boyunca çalıştı. Yapılan çalışmada, kaybolan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kalan 1 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Dudaklı ve Narlıdere mahallelerinde incelemelerde bulundu. Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin tüm ekiplerinin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

SÜLEYMAN SOYLU’YA GÖRE TEDBİR ALINMIŞ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ da  aşırı yağışın sele neden olduğu Bursa'nın Kestel ilçesindeki bölgeye gitti.

İlçeye bağlı Kayacık ve Dudaklı mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orhangazi'den başlayan ve Bursa merkeze doğru etkisi hissedilen yağmur mevsim normallerinin çok üzerinde bir şiddetle yağmaya başlamasından sonra Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile tüm ekiplerin gerekli tedbirleri aldığını savundu.
ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'daki sele ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, selde hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet diledi. Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Bursa'nın Kestel ilçesinde meydana gelen selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizi yağıştan etkilenen bölgelere sevk ettik. Hasar tespit çalışmalarını hızla yaparak vatandaşlarımızın yaralarını saracağız."

NE OLMUŞTU?

Kestel'e bağlı kırsal Dudaklı, Narlıdere, Aksu ve Kayacık mahallelerinde akşama doğru etkili olan kuvvetli sağanak sele yol açtı. Bu mahallelerdeki yollar su altında kaldı. Çok sayıda araç selde sürüklendi.

Bursa Valiliği sel sonrası Dudaklı Mahallesi'nde 22 yaşındaki engelli Kader Akbaba'nın cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, "Kayacık Mahallesi'nde aynı aileden 7 kişi sele kapılırken 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 5 kişi sele kapılmış, bunlardan 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmış olup kimlik tespiti çalışmaları sürdürülmektedir" açıklamıştı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) sözcüsü Clare Nullis'in 2020'de kuzey yarımkürede sıcaklık rekoru kırılabileceğini yönündeki uyarısına dikkat çekmiş, küresel iklim değişimine bağlı olarak Türkiye genelinde artan ısı ve buharlaşmanın beraberinde, havada anormal bir şekilde su buharı biriktiğini kaydetmişti. Bektaş, 12 Haziran'da yaptığı açıklamada, sel, taşkın ve heyelanların daha da fazla artmasına neden olacağını belirterek, vatandaşların yanı sıra yetkililerle yerel yönetimlerin tedbirli olması gerektiği konusunda uyarılmasını istemişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar