Bursa İnfaz Hakimliği’ne İmralı başvurusu

Bursa İnfaz Hakimliği’ne İmralı başvurusu
Hakimliğin avukatların başvurusuna aynı gün verdiği yanıtta, Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağı verildiği ortaya çıktı.

Asrın Hukuk Bürosu, müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan’a verilen aile görüş yasağının bitmesi ve üzerinden 3 ay geçmesine rağmen herhangi bir görüş sağlanmaması nedeniyle Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvurdu.
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle 22 Kasım’da Bursa İnfaz Hakimliği'ne başvuru yaptı. Avukatlar, yaptığı başvuruda Öcalan ve diğer 3 müvekkillerinden 8 aydır haber alamadıklarını, yaşam ve sağlık durumları, tutulma koşulları, hukuki durumlar ve salgın gibi diğer tedbirlere dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarına dikkat çekerek, mahkemeden "haber alamama haline son verilmesi" ve müvekkilleriyle fiziki temas sağlanması talebinde bulundu. 
 
Hakimliğin avukatların başvurusuna aynı gün verdiği yanıtta, Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağı verildiği ortaya çıktı. Avukat görüş başvurusunu reddeden Bursa İnfaz Hakimliği, mahkemenin Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık görüş yasağını gerekçe gösterdi. 
 
3 AYLIK AİLE GÖRÜŞÜ YASAĞI
 
Hakimlik, aile görüşüne dair verdiği ret kararında ise İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın 18 Ağustos tarihli 3 ay süreyle "Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma" kararını gerekçe olarak sundu. 
 
Hakimlik, kararında 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüşünü engelleyen yasak kararlarına dair gerekçeye yer vermedi. 
 
YENİDEN BAŞVURU
 
Aile görüş yasağı 18 Kasım 2021’de son bulmasına rağmen ailelerin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı görüş başvurularına herhangi bir yanıtın verilmemesi nedeniyle bir kez daha Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulundu. Avukatlar, hakimliğe yaptığı başvuruda aile ziyaretleri önündeki hukuka aykırı tüm engellerin kaldırılması ve aile görüşünün yapılmasını talep etti. 
 
BAŞVURULAR CEVAPSIZ REDDEDİLİYOR
 
Avukatlar yaptığı başvuruda şunlara vurgu yaptı:

"En son devam eden mutlak tecrit koşullarından kaynaklı hukuka aykırı durumların giderilerek müvekkillerle derhal sağlıklı temasın kurulması amacıyla İnfaz Hakimliğine 22 Kasım 2021 tarihinde tarafımızca başvuru yapılmıştı. Hakimlik aynı gün içerisinde verdiği kararda müvekkiller hakkında; İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığının 18 Ağustos 2021 tarih ve 2021/3 sayılı kararı ile 3 ay aile ziyaret yasağı bulunduğu ve bu yasak kararlarının müvekkillerin itirazı olmaksızın kesinleştiği ifade edilmişti. Ancak hukuka aykırı disiplin cezası kararının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bu tarihten sonra da müvekkiller ile görüşmek için aile bireyleri tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına ve İmralı Cezaevi İdaresine yapılan görüşme talepleri cevapsız bırakılarak reddedilmiştir."

Öne Çıkanlar