Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğluise gümüş madalyanın sahibi oldu

Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğluise gümüş madalyanın sahibi oldu
Sürmeneli Türkiye'nin kadınlar boks tarihindeki ilk altın madalyasını kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı.

2020 Tokyo Olimpiyatları kadınlar boks 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu. Finalde Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup eden boksör, Türkiye'ye kadınlar boks tarihinde ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı ve tarihi bir başarıya imza attı. Bir diğer boksör Buse Naz Çakıroğlu ise 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva'ya mağlup oldu ve gümüş madalyada kaldı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 69 kiloda boksör Busenaz Sürmeneli, altın madalya için ringe çıktı. Final maçında Çinli rakibi Hong Gu ile karşılaşan Busenaz Sürmeneli, mücadeleden galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Tarihi mücadeleyi kazanan ve büyük sevinç yaşayan Busenaz Sürmeneli, Mete Gazoz'un ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ikinci sporcumuz oldu.

Boksör ayrıca, Türkiye'nin kadınlar boks tarihindeki ilk altın madalyasını kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU GÜMÜŞTE KALDI

Boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar boks 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva'yla karşı karşıya geldi.

Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta rakibinin kendisini köşelere sıkıştırmasına engel olamadı ve Bulgar boksör 5 hakemden de 10 puan aldı. İkinci rauntta da istediği oyunu ringe yansıtamayan Buse Naz, sadece bir hakemden tam puan alabildi.

Son rauntta da Bulgar sporcu üstünlüğünü korudu ve Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatı gümüş madalya kazanarak tamamladı.

Öne Çıkanlar