Business uçuş, beş yıldızlı otel, 5 bin lira huzur hakkı

Business uçuş, beş yıldızlı otel, 5 bin lira huzur hakkı
Kuruluşunda vatandaşın 50 milyon lirası kullanılan Çamlıca Verici A.Ş, yönetim kurulu üyelerine sağladığı maaş dışı 'avantajlarla' dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ - Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, 'Çamlıca Kulesi’nde yönetici değişikliği' başlıklı yazısında bu yıl bitirileceği duyurulan Çamlıca Kulesi ile ilgili ilginç bir bilgi paylaştı. Kule için kurulan Kule Verici adlı şirketin yöneticilerine sağladığı 'avantajları' yazan Toker, şirketin kuruluşunda vatandaşın 50 milyon lirasının kullanıldığını anımsattı.

İşte Toker'in ilgili yazısı:

"Kaliteli yayıncılık hedefiyle planlanan ve bu yıl bitirileceği duyurulan 168 m. yükseklikteki Çamlıca Kulesi, zaman zaman bu köşeye konuk olur. 
Çamlıca Kulesi için PTT öncülüğünde (yüzde 50 hissesi PTT’nin) 50 milyon TL sermayeyle kurulan Kule Verici adlı şirketle ilgili haberleri zaman zaman aktarırız. 
Yeni havadis ticaret sicilinden geldi. 
Kule Verici AŞ’de yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yapan (PTT İştirakler Başkanı) Lale Seyhan Şair istifa etmiş. Yeni başkanvekili, yönetim kurulu üyesi (PTT Genel Müdür Yardımcısı) Adil Zembat olmuş. Şair’den boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise Elvin Zehra Bozanoğlu getirilmiş. 
Bu değişiklik kamu sermayesiyle kurulmuş, yöneticilerine business uçuş, beş yıldızlı otel, bunlar dışındaki harcamaların karşılanması, 5000 TL huzur hakkı adıyla ikinci maaş gibi avantajlar sağlayan ayrıcalıklı bir özel şirket olduğu için not aldım. 
Şirketin kuruluşunda kullanılan 50 milyon TL vatandaşın parası olduğu için yani. 
Siz de alabilirsiniz."

Öne Çıkanlar