Bütün suç ABD’nin mi? Kürtler için konan baraj MHP için mi indiriliyor?

Bütün suç ABD’nin mi? Kürtler için konan baraj MHP için mi indiriliyor?
'Yiğitalp Kürt sorunu olup olmadığını anlattı; sizce var mı, yanıtı programda'

Ahmet NESİN


ARTI GERÇEK- +Gerçek Tv için YuoTube üzerinden ilk programımı eski HDP milletvekili Sibel Yiğitalp ile yaptım. Son zamanlarda konuşulacak konu çoğaldı ama benim kafama takılan bir soru var. Ortadoğu ve Türkiye’de ne olursa olsun suçu hep ABD’nin üstüne atıyoruz. 

Taliban, IŞİD ya da El Kaide bir katliam yapıyor, hemen yanıt hazır, "Bu terör örgütlerini ABD kurdu". Türkiyede başarılı yada başarısız bunca darbe oldu (Ki ben hepsini yaşadım), yine aynı yanıt: "Bu darbe ve girişimlerinin hepsini ABD yaptı".

Kimse bu örgütleri kuranları yada darbeleri yapanları suçlamıyor neredeyse, neden hepsine bu kadar teşne olduklarını, ellerinde hıyar, elinde tuzlukla ABD’nin gelmesini beklediklerini tartışmıyor. Neden ABD’nin bu terör örgütünü kurmasına izin verdiler yada Kenan Evren neden darbeye ‘Hayır’ demedi tartışılmıyor. Bunun yanıtlarını dinleyeceksiniz bu programda.

12 Eylül 1981 darbesi sonrası yapılan faşist anayasada seçimler için yüzde 10’luk baraj konuldu. Bu barajı koyan o günkü ve bugünkü MHP zihniyetiydi esasında. Aradan 41 yıl geçti ve şimdi barajı aşamayacak olan parti MHP gibi gözüküyor, o yüzden baraj yüzde 7’ye düşürülecek. Kürtlerin baraj sorunu olup olmadığını söyledi Sibel Yiğitalp bu programda.

Afganistan’da yaşananların Kürt sorununu ne kadar etkileyeceğinden de bahsettik söyleşimizde. Yiğitalp Kürt sorunu olup olmadığını anlattı; sizce var mı, programda bunun da yanıtı.

Bir yurttaş olarak, birey olarak ülkede yaşanan hangi konular bizi ilgilendiriyor. Bodrum ve Marmaris’te çıkan orman yangınlarıyla bütün Türkiye ilgilenirken, Karadeniz’dekilerle daha az, Dersim’deki yangınla neredeyse hiç ilgilenilmiyor? O zaman Edirne de Diyarbakırlı ya da Mardinli’nin mi umurunda olmamalı,  acaba? HDP Türkiye partisi olsun denilirken, bunlarsız olabilir mi yada diğer partiler de mi Türkiye partisi olamadılar ve bu bütün halka yansıdı!..

Ortadoğu’da bir kazan kaynıyor ve bana göre bu kaynamanın içinde İslamiyetin günümüze göre sorgulanması da var. İslamiyet adına hareket eden siyasi partilerin, örgütlerin, hatta halkın ne kadarı Kur’an-ı Kerim okuyup, içselleştirmiş, belki de en büyük sorun da burada. İşte Sibel Yiğitalp bunları yanıtladı bu programda.

 

Öne Çıkanlar