Büyükçekmece'de 4 gündür kazı yapılan alanda ceset bulundu

Büyükçekmece'de 4 gündür kazı yapılan alanda ceset bulundu
Baybaşin Ailesi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Murat Kartal'ın cesedinin bulunması için başlattığı kazı çalışmasının dördüncü gününde, toprak altında bir erkek cesedi buldu.

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nce ceset araması yapılan kazı 4 gün önce başlatıldı. Polis ekiplerince cesedi aranan Murat Kartal, 20 Ocak’ta Maltepe’deki evine giden iki polis tarafından "Gözaltındasın" denilerek bir araca bindirilmişti. Kartal’dan haber alamayan yakınları 26 Ocak’ta emniyete giderek müracaatta bulunmuştu.

Araştırmada, Kartal’ı araca bindiren iki kişinin, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli Erdem Ö. ve Fatih E. olduğu anlaşıldı. Kameralar ve telefon sinyallerinden yapılan incelemede, iki polisin şüpheliyi Şişli Çağlayan’da Yavuz Y.’ye teslim ettiği anlaşıldı. Konu, memur suçlarına bakan Gasp Büro Amirliği’ne de bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Kartal'ın kayıp başvurusu üzerine soruşturma başlattı ve bu kapsamda ikisi polis dokuz kişiyi gözaltına alındı. Uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin Ailesi tarafından işlendiği düşünülen Murat Kartal cinayeti ile ilgili gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda da Büyükçeşmece’ye bağlı Pınarbaşı mahallesindeki boş bir arazide kazı çalışması başlatıldı. 4 gün süren çalışmalar sonucunda bugün bir cesede ulaşıldı.

KOLUNDA KELEPÇE VAR

O kazı, bugün bataklık bir bölgede devam etti. Deniz polisinin de katıldığı aramada, bir erkek cesedi bulundu. Cesedin bileğinde kelepçe olduğu öğrenildi. Kartal'a ait olduğu düşünülen cesedin, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderileceği bildirildi.

BAYBAŞİN CİNAYETİNİN ŞÜPHELİSİ

İddiaya göre; Murat Kartal, 2015’te işlenen Ömer Edip Fırat (Baybaşin) cinayetinin iki şüphelisinden biriydi. Kartal’ın, öldürülen Ömer Edip Fırat’ın kiracısı olduğu ve cinayete giden sürecin bin 750 liralık bir fatura ile başladığı öne sürüldü. İddiaya göre; Murat Kartal, fatura tartışması sebebiyle darp edildi. Ardından ise Ömer Edip Fırat öldürüldü.

Murat Kartal’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Emin B. ile Habip B.’nin Ömer Edip Fırat’ın yakını olduğu iddia edildi. Ömer Edip Fırat’ın, öldürülmeden birkaç yıl önce Baybaşin olan soyadını değiştirdiği belirtildi.

Öte yandan, adliyeye sevk edilen zanlılardan polis memurları Erdem Ö. ve Fatih E.'nin yanı sıra Yavuz Y., Mehmet Emin B., Habip B., Faysal G. ve Hasan A. tutuklanmış; şüphelilerden 21. Dönem DSP Milletvekili Abdulsamet T. ve Tahsin C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (ANKA/EDDA SÖNMEZ)

Öne Çıkanlar