Büyükelçi krizi sonrası Akar ile ABD'li mevkidaşı arasında ilk görüşme

Büyükelçi krizi sonrası Akar ile ABD'li mevkidaşı arasında ilk görüşme
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in telefonda görüştüğünü duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularının ele alındığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın planlanan görüşme öncesinde olumlu gündem oluşturulmasına yönelik adımlar üzerinde durulduğu bildirildi.

BÜYÜKELÇİ KRİZİNDE NE OLMUŞTU?

Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçileri, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir çağrı yapmış, büyükelçilerin çağrısı iktidar cephesinde sert karşılanırken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıklamıştı. 

Erdoğan'ın açıklaması sonrası 10 büyükelçiden 8'i yeni bir açıklama yaparak Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini hatırlatmıştı. 

Söz konusu gelişmeler, dünya basınında 'Erdoğan geri adım attı' ifadeleri ile tartışılırken; Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda ''Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" demişti.

 

Öne Çıkanlar