Çağlayan'da 101. Adalet Nöbeti Aksu, Kabaş ve Under için tutuldu

Çağlayan'da 101. Adalet Nöbeti Aksu, Kabaş ve Under için tutuldu
Hukukçular iki yıllık aranın ardından 101. Adalet Nöbeti için Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi. Nöbet bu kez Sezen Aksu, Sedef Kabaş ve Mürsel Under içindi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Adalet Nöbeti yeniden başladı. Hukukçular 101'inci Adalet Nöbeti'ni iktidarın hedef gösterdiği sanatçı Sezen Aksu, tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve ters kelepçe uygulanan avukat Mürsel Under için tuttu.

Evrensel'de yer alan habere göre, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi C Kapısı Themis Heykeli önünde bir araya gelen hukukçular,  "Hukuksuzluğun, makamla sağlanmış gücün karşısına hukukla çıkmak için, sesi kısılmak istenen herkes için biz buradayız ve adalet istiyoruz" diye seslendi.

'SALDILAR HEPİMİZİN SESİNE, SÖZÜNE, HUKUK GÜVENLİĞİNEDİR'

Adliye kapısında ilk sözü alan avukat Selin Nakıpoğlu Sezen Aksu, Sedef Kabaş ve Mürsel Under için tuttukları nöbetin gerekçesini şöyle açıkladı:

"Şarkılarıyla yarım asırdır hepimize yol arkadaşlığı yapmış bir sanatçının ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından 'dilini koparmakla' tehdit edebildiği, Adalet Bakanı’nın talimatıyla bir gazetecinin gece yarısı evi basılarak gözaltına alınabildiği ve bir avukatın artık halk için bir güvenlik tehdidi haline gelen bekçiler tarafından hukuk dışı ve keyfi bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakarak darbedebildiği bir ülkede hiçbirimizin hukuk güvenliğinden ve özgürlüğünden söz edilemez. Bu saldırılar hepimize yöneliktir çünkü... Hepimizin sesine ve sözüne, özgürlüğüne, hukuk güvenliğine ve yasalar önünde eşitliğe, demokrasiye, halkın bilgilenme hakkına ve toplumsal barışa yöneliktir."

'CESARETİN BULAŞICI OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Nakıpoğlu son olarak şöyle seslendi:

"Göründüğümüzden daha çok kişiyiz ve daha güçlüyüz. Farklılıklarımızı koruyarak yan yana ve birlikte olmaya, bunu görmeye ve göstermeye, daha çok cesarete ve dayanışmaya ihtiyacımız var sadece. Cesaretin bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Her zamanki kararlılıkla buradayız… Demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri ve hukuk devletini savunmak, halkın hak arama özgürlüğünün sesi ve güvencesi olmak için aynı kararlılık ve cesaretle burada olmaya devam edeceğiz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için!"

Ardından Gazeteci Sedef Kabaş'ın avukatı Doğuşcan Aydın Aygün söz aldı.

Aygün, bir hukukçu olarak konuştuğu adliye önünde hukuken söylenecek söz kalmadığını ifade ederek, "Artık burada hukuktan söz edilemez. Türkiye’de yaşayan insanların seslerini yükseltmesi gerektiğini, haksızlığa 'Dur' demesi, 'Sedef Kabaş'a özgürlük' demesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Daha sonra bekçiler tarafından ters kelepçe uygulanan avukat Mürsel Under söz aldı, yaşadıklarını anlattı.

"Bir avukata bunların yapılması Türkiye'de özgürlük ve güvenlik sorununun geldiği yeri gösterdi" diyen Under, soruşturma sürecinin mesleki dayanışma sayesinde hızlı yürütüldüğüne dikkat çekti.

Öne Çıkanlar