Çağlayan'daki Adalet Nöbeti'nde tutuklu yakınlarına polis müdahalesi

Çağlayan'daki Adalet Nöbeti'nde tutuklu yakınlarına polis müdahalesi
Çağlayan'da Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutuklu yakınlarına müdahalede bulunan polis, HDP Bahçelievler İlçe Eşbaskanı Fatma Çatar gözaltına aldı.

+GERÇEK- Tutuklu yakınlarının, hasta ve infazı yakılan tutuklular için Çağlayan Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemine polis müdahale etti. Müdahale sonucu HDP Bahçelievler İlçe Eşbaskanı Fatma Çatargözaltına alındı.

Duruma tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Anneler seslerini duyurmasın diye, cezaevindeki katliam kamuoyu tarafından bilinmesin diye yaşanan baskılar bilinmesin diye burada açıklama yapmamız dahi engelleniyor. Hangi hukuk hangi anayasal hak? Hiçbiri kalmamış. Keyfi yasaklar kararların olmadığı bir ortamda gelip burada hukuksuz işlemlerle sesimizi, sözümüzü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

'AÇIN KAPILARI DENETLEME YAPILSIN'

"Neden korkuyorsunuz?" diye soran Gülüm, "Cezaevinde neler yaşanıyor ki siz bunun kamuoyuna basına açıklanmasını istemiyorsunuz. Gerçekten cezaevlerinde bir sorun yoksa, neyi açıklamamızdan korkuyorsunuz. O zaman açın cezaevi kapılarınız demokratik kitle örgütleirne, kamuoyuna, insan hakları örgütlerine açın kapıları denetleme yapılsın ve cezaevinde ne olduğu görülsün" tepkisinde bulundu.

‘HER GÜN CEZA EVLERİNDEN ÇIĞLIK SESLERİ GELİYOR’

İktidarın cezaevlerinde yürüttüğü politikayı eleştiren Gülüm, "Gerçekten kötü muamele yoksa neden kapalı kapılar ardında tutuyorsunuz? Çocuklarının annelerine telefonlarda görüşmelerde anlattıkları işkenceleri buralarda söylemelerine neden engel oluyorsunuz. Bir bütün olarak cezaevlerinde yürüttüğünüz politikaların farkındayız. Baskıcı işkenceci politikaların farkındayız. Her gün ceza evlerinden çığlık sesleri geliyor" açıklamasında bulundu.

‘HAPİSHANELERDEKİ BU CEHENNEM BU ÜLKENİN BİR AYNASI’

Gülüm’ün ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da, "Bugün Mehmet Emin Özkan tutukluluğunun devamına karar verildi. Yürümeyi bile yardımla yapıyor. ATK, Erdoğan’a ilişkin tek bir soru ile cezaevinde kalabilir raporu verdi. İki gün önce Aysel Tuğluk, zorla ifadesi alınmaya çalışıldı. Soruları cevaplayamadı. Hapishanelerde sadece siyasi tutsaklar, sadece HDP’nin destekçileri, üyeleri, yöneticileri yatmıyor yüz binlerce insan ve on binlerce hasta tutsak var. Ve hapishanelerdeki bu cehennem bu ülkenin bir aynasından başka bir şey değildir" dedi.

‘BUGÜN BİZE YASAK OLAN YARIN HERKESE YASAKTIR’

Polisin açıklama yapılmasına engel olmasına tepki gösteren Piroğlu, "Hapishanelerdeki bu baskının karşılığını şuan çevrenizde görüyorsunuz. Bulunduğum bu yerde iki tane basın açıklaması yapıldı. Ve polis geldi dedi ki burada açıklama yapamazsınız. Bu iktidarın çıkarına karşıysanız zulme zorbalığa itiraz ediyorsanız ve HDP’liyseniz size her şey yasak. Şunu herkes bilsin ki bugün bize yasak olan yarın herkese yasaktır" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar